Yaşar Kemal hayatını kaybetti

Yaşar Kemal hayatını kaybetti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Usta yazar Yaşar Kemal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Usta yazar Yaşar Kemal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. nbsp;

DURUMU AĞIRDI

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Öztürk'ün dün yaptığı açıklamaya göre, yazarın genel durumu kronik hastalıklara bağlı sorunlar nedeniyle ağırlaştı.

Yapay solunum desteği

Öztürk'ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Değerli yazarımız Yaşar Kemal'in Yoğun Bakım Servisi'mizdeki tedavisi 14 Ocak tarihinden bu yana sürmektedir. 30 Ocak tarihi itibarı ile yapay solunum desteği sağlanmaktadır. Kronik hastalıklara bağlı sorunlar nedeniyle genel durumu ağırlaşmaktadır. Bununla birlikte takip edilen parametreler kontrol altındadır. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Şükrü Öztürk, daha önce yaptığı açıklamalarda, Yaşar Kemal'in sağlık durumunun stabil olduğunu ve umutlu olduklarını ifade etmişti.

Yaşar Kemal hayatını kaybetti

YAŞAR KEMAL KİMDİR?

Yaşar Kemal (d. Kemal Sadık Gökçeli,[1] 1923; Gökçedam, Osmaniye), Kürt[2][3][4] kökenli Türk romancı, senaryo ve öykü yazarı. Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biridir. İlk öykü kitabı Sarı Sıcak'ta da yer alan Bebek öyküsü ile ilk romanı İnce Memed, Cumhuriyet'te tefrika edildi. İnce Memed, yaklaşık kırk dile çevrilerek yayımlandı ve kitaplarının yurtdışındaki baskısı yüz kırktan fazladır.Yaşar Kemal pek çok yapıtında Anadolu'nun efsane ve masallarından yararlanmıştır. PEN Yazarlar Derneği üyesidir. Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazardır.[5]

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...