Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

114 milyon dolarlık soyguna 15 yıl hapis

114 milyon dolarlık soyguna 15 yıl hapis

DÜNYA Haberleri

Harry Winston mağazasından iki farklı soygunda 114 milyon dolarlık saat ve mücevher çalan 8 kişi için 15 yıla kadar hapis isteniyor

Fransa'nın başkenti Paris'te Harry Winston mağazasından iki farklı soygunda 114 milyon dolarlık saat ve mücevher çalmaktan suçlu bulunan sekiz kişi dokuz ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
En ağır ceza, soygun çetesinin lideri olduğu belirtilen "Dudu" lakaplı 50 yaşındaki Duadi Yahiaui'ye verildi.
Soygunculardan dördünün Ekim 2007'deki ilk soygunda, boyacı kılığında binaya girdikleri, bir yıl sonraki ikinci soygunu ise peruk takarak ve etek giyerek gerçekleştirdikleri belirtildi.
İlk soygunda, soguncuları mağazaya bir gün önceden güvenlik görevlisinin aldığı ortaya çıkmıştı.
Soyguncuların ertesi gün çalışanları silahla tehdit ederek 35 milyon dolarlık saat ve mücevher çaldıkları açıklanmıştı.


Aralık 2008'deki soygunda da 79 milyonlık mücevher çalındı. Mart 2011'de polis 19 milyon dolarlık mücevher buldu. Bu mücevherin 2008'deki soygundan olduğu belirlendi. Ancak soygunda çalınan diğer parçaalar bulunamadı. Savcı Sylvie Kachaner, çetenin beyni olarak nitelediği Yahiaui'nin daha önce hırsızlık ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından 23 yıl hapis yattığını söyuledi.
Kachaner, "Her şeyi o organize etti. Diğer soyguncuları o buldu, talimatları nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...