Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamas'tan Kral Selman'a çağrı

/ Kaynak: AA
Hamas'tan Kral Selman'a çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

'Refah Sınır Kapısı'nın açılması, Hamas ve Gazze'ye karşı düşmanca tutumlara son verilmesi için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye baskı yapmasını istiyoruz'

Hamas, Suudi Arabistan Kralı Selman'a, "Mısır'ın Hamas ve Gazze'ye karşı sürdürdüğü düşmanca tutumuna son vermesi için" Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye baskı yapması çağrısında bulundu.
Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'den, Refah Sınır Kapısı'nın açılması, Hamas ve Gazze'ye karşı düşmanca tutumlara son verilmesi için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye müdahale etmesini ve baskı yapmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.
Berhum ayrıca Hamas hakkında Mısır basınında yer alan "uydurma ve yanlış haberleri" kınadıklarını da ifade etti.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmişti.
Kahire Acil İşler Mahkemesi, dün, Hamas Hareketi'nin "Terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer karar vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...