Esad militanının cenazesi Tahran'da

/ Kaynak: AA
Esad militanının cenazesi Tahran'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Esad güçleriyle birlikte muhaliflere karşı savaşırken öldürülen Afganistan uyruklu Naim Rızai adlı militanın Tahran'da cenaze töreni düzenlendi.

Merkezi Tahran'da bulunan yarı resmi Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, "Hz. Zeynep'in türbesini korumak için Suriye'de bulunduğu" iddia edilen ve muhaliflerle Esed güçleri arasında çıkan çatışmada öldürülen Afgan uyruklu Naim Rızai'nin (19) cenazesi, düzenlenen cenaze töreni sonrasında toprağa verildi.
Suriye'de muhalif gruplardan İslami Cephe ile Esed güçleri arasında Halep kırsalında 2014'ün Ekim ayında şiddetlenen çatışmalar sırasında öldürülen Afgan uyruklu 5 kişinin cenazesi de İran'ın Kum kentinde toprağa verilmişti.
ABD'nin Wall Street Journal gazetesi geçen yıl mayıs ayında, İran Devrim Muhafızları Ordusunun, bazı Afgan vatandaşlarını aylık 500 dolar ve İran'da ikamet izni karşılığında Suriye'de Esed rejimi saflarında savaşmak için Suriye'ye gönderdiğini iddia etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...