Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci Sisi Suudi Arabistan'da

/ Kaynak: AA
Darbeci Sisi Suudi Arabistan'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Darbe ile meşru Cumhurbaşkanı Mursi'yi deviren ve sözde seçimler ile Cumhurbaşkanı olan Sisi resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Suudi Arabistan'a ulaştı.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan Kralı Selman ile eli kanlı darbeci Sisi, başkent Riyad'ta iki ülke yetkililerinin de hazır bulunduğu basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, "bölgede yaşanan son gelişmeler" hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşmedeki açıklamalarına yer verilen darbeci Sisi'nin Yemen'deki olaylar konusunda Mısır'ın "Körfez ülkelerinin girişimini desteklediğini" ifade etti. Suriye krizine ilişkin Mısır'ın tutumunu, "Suriye devletinin, kurumlarının ve toprak bütünlüğünün korunması, halkın sıkıntılarına son verecek ve buradaki şiddet ile terörün komşu ülkelere yayılmasını önleyecek şekilde" krize siyasi çözüm bulunması şeklinde açıklayan darbeci Sisi, "Libya'da terörle mücadele çabalarının Mısır'ın BM'nin diyalog girişimine desteğiyle çelişmediğini" savundu.
Eli kanlı darbeci Sisi ayrıca "Libya halkının güvenlik ve istikrarının sağlanması için başta Tobruk'taki meclis ve milli ordu olmak üzere resmi kurumlara desteğin önemini" dile getirdi.
Görüşmeye Suudi Arabistan tarafından Veliaht Prens ve Başbakan Yardımcısı Mukrin bin Abdülaziz, İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ve Riyad Emiri Faysal bin Bender gibi isimler katılırken, Mısır tarafından da Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Genel İstihbarat Başkanı Halid Fevzi'nin hazır bulunduğu belirtildi.
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde de görüşmede, bölge ve dünyadaki son gelişmelerinin yanı sıra iki ülke ilişkilerini ele alındığı kaydedildi.
Eli kanlı darbeci Sisi, birkaç saat süren ziyaretinin ardından ülkesine dönmek üzere Riyad'tan ayrıldı.
Sisi, ocak ayının sonunda, Kral Abdullah'ın vefatı dolayısıyla da Suudi Arabistan'a taziye ziyareti gerçekleştirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...