Ukrayna geri çekiliyor

Ukrayna geri çekiliyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Vladislav Seleznev, ordu birliklerinin, cephe hattındaki ağır silahlarını geri çekeceğini bildirdi.

Seleznev, ordu birliklerinin ağır silahlarını cephe hattından geri çekmesine karşılık, ayrılıkçılardan da aynı hareketleri beklediklerini vurguladı. Seleznev, ayrıca ayrılıkçıların taraflar arasında sağlanan ateşkesi ihlal etmeye devam etmesi ve ağır silahların geri çekilme sürecinde herhangi bir aksaklığın meydana gelmesi durumunda, Ukrayna tarafının, ağır silahların geri çekilmesine ilişkin eylem planını değiştirebileceğini dile getirdi.
Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada da gün içerisinde ayrılıkçıların 17 kez ateşkes ihlali yaptığı, ayrılıkçıların Donetsk, Avdeevka, Opitnoe, Peski, Mironovskiy, Şirokino ve Krasnogorovka kasabalarını hedef aldığı ifade edildi.
Öte yandan, Savunma Bakan Yardımcısı Vasiliy Budik de sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığının rehinelerin kurtarılmasında aracılık yapan "Patrion" grubu ile işbirliğinde, 4 Ukrayna askerinin ayrılıkçıların elinden kurtarıldığını kaydederken, kurtarılan askerlerin kimliklerini açıkladı. Budik, ayrıca dün de ayrılıkçıların elinde tutulan 10 rehinenin kurtarıldığını hatırlattı.
- Ayrılıkçılar, doğudaki ağır silahlarını geri çektiğini ileri sürdü
Doğudaki ayrılıkçıların tek taraflı kurduğu "Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı" yetkilisi Eduard Basurin ise cephe hattındaki ağır silahların geri çekilmesi sürecinin tamamlandığını belirterek, bu süreci AGİT gözlemcilerinin de izlediğini ileri sürdü.
Basurin, ayrıca Ukrayna tarafının, ayrılıkçıların ağır silahlarını cephe hattına geri getirmeyi planladığına ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bu tür açıklamaların ağır silahların geri çekilmesi sürecinin aksamasına neden olabileceğini kaydetti.
Doğudaki ateşkesi izleyen AGİT Özel Gözlem Misyonu tarafından, 27 Şubat'a ait hazırlanan ve bugün açıklanan rapora göre, doğudaki ayrılıkçıların ağır silahlarının cephe hattından geri çekilmesine ilişkin süreci belgeledikleri bildirildi.
Misyon açıklamasında, AGİT gözlemcilerinin, ayrılıkçıların ağır silahlarını cephe hattından geri çektiği 6 askeri konvoyu izlediği, bunun dördünün "Donetsk Halk Cumhuriyeti", ikisinin ise "Luhansk Halk Cumhuriyeti" hudutlarında gerçekleştiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...