Fenerbahçe geçen sezon da dibe vurmuştu ama şampiyon oldu

Fenerbahçe geçen sezon da dibe vurmuştu ama şampiyon oldu

SPOR Haberleri

Şubat ayında rakiplerine 7 puan kaptıran Fenerbahçe, geçen sezon aynı dönemde 8 puan kaybetmişti.

Ancak mart ayında bütün maçlarını kazanmış ve açık arayla ipi göğüslemişti. nbsp;Her şey Trabzon beraberliğiyle başladı. 7 Şubat'ta Kadıköy'de oynanan maçta tarihî rakibiyle berabere kalan Fenerbahçe'nin 7 maçlık galibiyet serisi son buldu. 14 Şubat'taki 5-0'lık Gaziantep zaferi sarı-lacivertlilerin moralini düzeltse de, 23 Şubat'ta Saracoğlu'nda alınan Akhisar mağlubiyeti tam anlamıyla şok etkisi yaptı. Kadıköy'deki 33 maçlık yenilmezlik unvanı kaybedilmişti. Ve son olarak 28 Şubat'taki Konya beraberliğiyle birlikte deplasmandaki 5 maçlık galibiyet serisi son bulan Fenerbahçe, bir ayda tam 7 puan kaybetti. Geçen sezon şubat ayında elden kaçan 8 puandan sonra ikinci kez "Kara Şubat"ı yaşadı sarı-lacivertliler. Ama bir de mart ayı performansı var ki, şampiyonluk yolunda düğüm bu süreçte çözülecek görünüyor.
Düğümü derbiler çözecek
Geçen sezon yaşadığı şubat kâbusundan sonra mart ayında oynadığı, Gençlerbirliği, Trabzon, Erciyes, Antep, Bursa maçlarında fire vermeyen ve kazandığı 15 puanla şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan Fenerbahçe'yi, şimdi çok daha önemli sınavlar bekliyor. Bu sefer mart takviminde 3 maç var. Lakin bunların ikisi derbi. 8 Mart'ta Galatasaray'ı konuk edecek olan Fenerbahçe, 15 Mart'ta Gençlerbirliği'ne misafir olduktan sonra, 22 Mart'ta Kadıköy'de Beşiktaş'ı ağırlayacak. Sarı-lacivertliler geçen sezon olduğu gibi bu martta da tulum çıkarırsa şampiyonluk yolunda altın değerinde puanları hanesine yazdırmış olacak. Fenerbahçe'nin evinde Galatasaray'a 22 Aralık 1999'dan, Beşiktaş'a 17 Nisan 2005'ten beri yenilmediğini düşünüldüğünde en zorlu sınav 21 Nisan 2013'te Ankara'da 2-0 kazanan Gençlerbirliği'ne karşı verilecek görünüyor.
DERBİYE TAM KADRO
Konya'dan moralsiz dönen Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda oynayacağı Mersin İ.Y. maçının hazırlıklarına başladı. Konya karşısında forma giyenler yenilemeyle yetinirken, diğer oyuncular, 5'e 2'nin ardından dar alanda çift kala maç yaptı. Tedavileri süren Alper ve Hasan Ali'ye özel program uygulanırken, sarı-lacivertlilerin yeni bir sakatlık yaşanmaması halinde Galatasaray derbisine tam kadro hazır olacağı öğrenildi.



'G.SARAY'I ALKIŞLARIM' DEMİŞTİ
Kartal'a Yıldırım ayarı
Konya beraberliği sonrası "Galatasaray şampiyon olursa alkışlarım" diyen İsmail Kartal'a ilk tepki Başkan Aziz Yıldırım'dan geldi. Cezası nedeniyle maçı takımın konakladığı otelde televizyon başında izleyen Yıldırım, Kartal'a, "Bir daha bu tarz açıklamalar yapma. Sen şampiyonluğa inanmıyor musun? İnanıyorsan böyle konuşmamalısın. Galatasaray'ı yeneceğiz ve sezon sonunda yine şampiyon olacağız" dedi. Bu arada son 4 maçta 7 puan kaybedilmesi İsmail Kartal'a yönelik eleştirileri arttırdı. Kartal'ın Konya'da Alves-Egemen ikilisini bozması, orta alanda Selçuk ve Mehmet Topal'ı aynı anda oynatıp, Diego'yu yedek soyundurması tepki çekti. Fenerbahçe'yi, Konya dönüşü havaalanında karşılayan bir grup taraftar, "Galatasaray'ı evire çevire yenmezseniz sizinle o zaman görüşeceğiz, Yeter artık adam gibi oynayın sabrımızı taşırmayın" isyanında bulundu.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...