Bakan Yıldız'dan Kandil açıklaması

/ Kaynak: İHA
Bakan Yıldız'dan Kandil açıklaması

Ekonomi Haberleri  / İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Kandil dağı eteklerinde petrol arayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kandil dağı eteklerinde bloklarımız var. Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi (Uluslararası Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi) arasında madencilik alanında işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenin ardından Bakan Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 28 Şubat' ta silah bırakma çağrısı yapıldığı hatırlatılarak, bunun enerji politikalarına etkisinin nasıl olacağı sorusuna Yıldız, " 28 Şubat günü Türkiye'nin demokratikleşme normalleşmesinin yıl dönümünde silahsızlanmayla alakalı alınan kararın deklare edilmiş olması son derece önemli. Gerek siyasi gerekse sosyal boyutları tartışılmaya başlandı. Türkiye'nin normalleşmesi adına konan önemli bir katkı olacağına inanıyorum. Bu tür süreçlerin özellikle bu tür fırsat oluşturacak süreçlerin tehditleri tabii ki bitmez. Her zaman yanı başında hazır olur. Bizim enerji sektörüyle alakalı ciddi beklentilerimiz var. Özellikle kayıp kaçaktan tutun ki orada siyasi baskı yoluyla paralarını ödemeyen ödeyemeyen birçok vatandaşımızın bu manada ben Türkiye ekonomisine de olumlu katkı koyacaklarına inanıyorum" yanıtını verdi.
"Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da petrolle alakalı doğalgazla alakalı en fazla rezervimizin olduğu alan olarak ortaya çıkıyor" diyen Yıldız, şunları kaydetti:
"Siyasi baskının kalkmasıyla beraber PKK'nın bu baskısının kalkmasıyla beraber Türkiye'de daha fazla kaynağa ulaşmış olacağız. Bir önemli konu da bizim Bağdat'ta yaptığımız anlaşmaların Kuzey Irak ile yapılan sözleşmeler çerçevesinde hemen Kandil dağı eteklerinde bloklarımız var. Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız. Ben o yolunda açılacağına bu manada inanıyorum ve enerji sektörünün bırakın siyasi sosyal çok büyük faydalarının olmasının ötesinde, enerji sektörünün önünde çözüm süreciyle beraber yeni bir çalışma alanının oluşacağına inanıyorum."

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...