Kobani eylemlerinde 4 sanığa müebbet!

/ Kaynak: DHA
Kobani eylemlerinde 4 sanığa müebbet!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Ekrem Kaçaroğlu'nun cinayet şüphelileri K.A., M.K., R.A. ve S.D. hakkında, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İZMİR'de, Kobani protestoları sırasında silahla yaralanan, yere düştüğünde dövülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Ekrem Kaçaroğlu'nun cinayet şüphelileri K.A., M.K., R.A. ve S.D. hakkında, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan 4 sanığın tutuksuz yargılanmasına, Kaçaroğlu'nun ailesi tepki göstermişti.
Geçen yıl 7 Ekim'de, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova'da protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu. Bu sırada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaçaroğlu'na daha sonra karşıt görüşlü kişiler saldırarak dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ekrem Kaçaroğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybetti.
Olayın ardından araştırma yapan polis, TOMA'nın üzerindeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaçaroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan R.A., kardeşi K.A. ile akrabaları olan S.D. ve M.K.'yi gözaltına aldı. İzmir nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçaroğlu'nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, K.A. ve M.K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş eden R.A. ve S.D.'nin Kaçaroğlu'na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu K.A. ve M.K. de daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.
KENDİLERİNİ KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİKLERİNİ ANLATTILAR
Ekrem Kaçaroğlu'nu öldürdükleri ileri sürülen sanıklardan R.A. o zamanki ifadesinde, evlerinin taşlandığını ileri sürüp, "Karslı olmamız ve bu olaylara prim vermememizden dolayı evlerimizi taşlayarak, olayların içine bizi çekmeye çalıştılar. Canımı korumak ve evlere zarar gelmesini önlemek amacıyla müdahale ettim. Dışarıdan silah sesleri gelmesi üzerine dedeme ait tüfeği alıp sokağa çıktım. Mahalle sakinleri bu grupla birbirine taş atıyordu. Pazar yerinde birbirimize bir süre taş attık. Grubun evlerimize yaklaşarak ailelerimize zarar vermesini engelledik" dedi. TOMA'nın sokağa girdiği an kalabalığın içinde olduğunu da anlatan R.A., "O sırada TOMA ile birlikte karşı gruba doğru hareket halindeyken tüfekle havaya bir el ateş ettim. Ateş ettikten sonra yeterli sayıda polis gelmesi üzerine tüfeği katlayıp koltuğumun altına aldım. Bir süre bekleyip dedemin evine gittim. Tüfeği bıraktıktan sonra pazar yerine gittim. Yerde yatan bir şahıs gördüm. Etrafı çok kalabalıktı. Ancak ben yanına gitmedim, uzaktan izledim. Ben gruba doğru değil, havaya ateş ettim. Sadece TOMA'nın önünde koştuğum sırada bir kez havaya ateş ettim" dedi. Sanıklardan S.D. ise, mahalle halkının kalabalık şekilde yerde yatan bir kişiye vurduklarını gördüğünü anlattı.
MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ
Ekrem Kaçaroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D. hakkında müebbet hapis cezası istendi. Sanıkların, 25 Mart'ta İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacakları belirtildi. Cinayet şüphelisi olmalarına rağmen dört sanığın tutuksuz yargılanmasına, Kaçaroğlu'nun ailesi tepki göstermişti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...