İngiltere'de üniversite öğrencilerinden İsrail boykotu talebi

/ Kaynak: AA
İngiltere'de üniversite öğrencilerinden İsrail boykotu talebi

DÜNYA Haberleri  / AA

Londra Üniversitesi'ne bağlı Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu'nun (SOAS) öğrenci birliği, İsrailli akademik kuruluşların boykot edilmesini istedi.

2 binden fazla SOAS öğrencisi ile çalışanının katıldığı "İsrail'i Akademik Boykota Evet" kampanyasını yürütülenler tarafından düzenlenen referandum sonucuna göre, katılımcıların yüzde 73'ü, İsrailli akademik kuruluşların boykot edilmesine "Evet" dedi.
Referandum sonucuna ilişkin öğrenci birliğinden yapılan açıklamada, referandumla "tarihi bir zafer elde edildiği" kaydedilerek, "2 bin 56 kişinin yüzde 73'ünün İsrailli akademik kuruluşların boykot edilmesini istemiştir" denildi.
Referanduma katılan 2 bin 56 kişinin, bin 283'ünün öğrenci olduğu kaydedilirken, öğrenciler arasında da boykota destek verenlerinin oranının yüzde 75 olduğu açıklandı.
"İsrail Apartheid Haftası" etkinliği kapsamında SOAS'ta geçen hafta yapılan referandum sonucu, "okulun Kudüs'teki Hebrew Üniversitesi ile akademik ilişiğinin koparılması gerektiği" istendi.
Öğrenci birliği açıklamasında, "SOAS'ın şu anda, geçen yaz Gazze'de 2 bin Filistinliyi öldüren İsrail ordusunun 'savaş çabalarına' destek veren Hebrew Üniversitesi ile akademik bağı bulunuyor. Akademik boykot kampanyası, bu boykotun akademik özgürlükle çelişmediğini vurguluyor. Boykot, bireyleri değil, Filistinlilerin zulümlerine suç ortağı olan İsrailli kuruluşları hedef alıyor. Sorgulama, fikir alışverişi ve düşünce özgürlüğü her akademik toplum için çok önemlidir. Ancak özgürlük sadece herkese sağlandığı sürece gerçek olur. Bu Filislinlileri de kapsamalıdır" ifadelerine yer verdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...