BM kürsüsünde çileden çıkaran açıklama

BM kürsüsünde çileden çıkaran açıklama

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in ihlallerine gereğinden fazla odaklandığını söyledi.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'de düzenlenen toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, konseyin İsrail'in ihlallerine gereğinden fazla odaklandığını nbsp;iddia etti. Kerry'nin bu açıklaması, İsrail'in Filistin'de neden olduğu acılara ve işlediği suçlara büyük tepki gösteren İslam Dünyası'nı ve insan hakları kuruluşlarını nbsp;kızdırdı. İnsan hakları savunucuları ve İslam dünyası, nbsp;"Katil İsrail'in neyini savunuyorsun?" diye ABD'ye ve Kerry'ye öfke kustu.
"KURUM İTİBARINI TEHLİKEYE ATIYOR"
Cenevre'de düzenlenen konsey toplantısında konuşan John Kerry, "Bu odada hiç kimse, demokratik bir ülkeye dengesiz şekilde odaklanıldığını inkar edemez. Konseyin İsrail takıntısı tüm kurumun itibarını da tehlikeye atıyor." ifadelerini kullandı.
"BU ÇABALARA KARŞI ÇIKACAĞIZ"
Kerry, "BM sistemi içinde bir grup ya da üyenin keyfince ve düzenli olarak İsrail'i gayrimeşru gösterecek ya da izole edecek çabalarda bulunmasına karşı çıkacağız." şeklinde konuştu.
"ALÇAKCA CİNAYET"
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Kremlin muhalifi Boris Nemtsov'un öldürülmesinin alçakça bir cinayet olduğunu belirtti ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in soruşturmayı bizzat yönettiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...