Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, Esad'a karşı

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, Esad'a karşı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Erdoğan ve Selman'ın, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç alacak şekilde arttırılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdullaziz el-Suud arasında yapılan görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde arttırılması gerektiği hususunda, iki tarafın da görüş birliği içinde olduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdullaziz el-Suud ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Riyad'da bugün Kraliyet Sarayı'nda yaptıkları görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konularda da görüş teatisinde bulunuldu.
Görüşmelerde, siyasi, ekonomik, güvenlik ve savunma boyutları boyutları başta olmak iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi üzerinde duruldu.
Suudi Arabistan Kralı Selman'ın konuk heyet onuruna verdiği öğle yemeği akabinde gerçekleşen heyetler arası görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Irak, Yemen, Filistin ve Mısır da dahil, bölgesel konular ele alındı.
Her iki tarafın da mezhepçi yaklaşımların bölgeyi olumsuz etkileyeceğine dikkati çektikleri görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde arttırılması gerektiği hususunda da iki tarafın görüş birliği içinde oldukları kaydedildi.
30 dakika süren heyetler arası görüşmenin akabinde, Kral Selman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 35 dakika da baş başa görüştü.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...