Özgecan'ın ismi öldürülmesi spor merkezine verildi

/ Kaynak: AA
Özgecan'ın ismi öldürülmesi spor merkezine verildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tarsus Belediyesi, ilçedeki yaşam boyu eğitim ve spor merkezine Özgecan Aslan'ın ismini verdi.

Tarsus Belediyesi, ilçedeki yaşam boyu eğitim ve spor merkezine gaçtiğimi ay Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın ismini verdi.

Tarsus Belediyesi meclis kararı ile Tarsus Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi'nin ismi, Özgecan Aslan Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi olarak değiştirildi.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, düzenlenen törende, vicdanları yaralayan, istenmeyen bir olayın ilçede yaşandığını anımsattı.

Artık bir şeyler yapılması gerektiğini ifade eden Göç, "Mesele Özgecan ile başlamadı, onunla da bitmiyor. Konuşmak yetmiyor bir şeyler yapmak lazım. Özgecan Aslan kızımızın ismi sadece burada değil inşallah başka tesisler, projeler, çalışmalar olduğunda onlara da verilir. Buralarda yaşasın bu iş için bir sembol olsun" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da Özgecan Aslan'ın ismini sonsuza kadar yaşatacaklarını söyledi.

Özgecan'ın vahşice katledilmesini protesto etmek, ona ve tüm kadınlara yapılan şiddetin karşısında olduklarını duyurmak için isim değişikliğine gittiklerini vurgulayan Can, şöyle konuştu:

"Özgecan'ımızın ismini sonsuza kadar yaşatmak amacıyla daha önce hizmete açtığımız merkezin ismini, Özgecan Aslan Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi olarak değiştirdik. Hepimizin acısı çok büyük. Ülkemizde ve dünyada kadına şiddet haberlerini gördükçe erkek oluşumuzdan utanır hale geldik. Üzülerek belirtmek istiyorum ki kadına şiddet ülkemizin en temel sorunlarından biri haline gelmiştir. Özgecan kızımızın başına gelenlerde bunun ön acı örneğidir. Özgecan'ımızın başına gelen bu kötü olay insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir."

Konuşmaların ardından yeni tabela merkeze asıldı, protokol üyeleri ve Çağ Üniversitesi öğrencileri merkezin bahçesine fidan dikti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...