Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cidde'de gündem Suriye

Cidde'de gündem Suriye

GÜNDEM Haberleri

S. Arabistan Kralı ile görüşen Erdoğan, Suriye'de muhalefete verilen desteğin kesin sonuç alacak biçimde artırılması konusunda fikir birliğine vardı.

Mekke'de umre ziyaretinin ardından Medine-i Münevvere'ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın yeni kralı Selman bin Abdülaziz El Suud tarafından karşıladı. nbsp;Kral Selman ve Erdoğan iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Suudi Arabistan Kraliyet Tören Kıtası'nı selamladı. Resmi heyetlerini birbirlerine tanıtan iki lider, daha sonra kraliyet terminalinde bir süre dinlendi. Bu sırada Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeşitli baharatlarla aromalandırılan Arap kahvesi ikram etti. Erdoğan'ı sarayında misafir eden Kral Selman, siyasi, ekonomik, güvenlik ve savunma alanlarında iş birliğini artırma kararı aldı. Görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde arttırılması gerektiği hususunda, iki tarafın da görüş birliği içinde olduğu bildirildi. İki lider görüşme sırasında; siyasi, ekonomik, güvenlik ve savunma boyutları boyutları başta olmak iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi üzerinde durdu. Suudi Arabistan Kralı Selman'ın konuk heyet onuruna verdiği öğle yemeği akabinde gerçekleşen heyetler arası görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Irak, Yemen, Filistin ve Mısır da dahil, bölgesel konular ele alındı. Her iki tarafın da mezhepçi yaklaşımların bölgeyi olumsuz etkileyeceğine dikkati çektikleri görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde arttırılması gerektiği hususunda da iki tarafın görüş birliği içinde oldukları kaydedildi. nbsp;
Cidde'de gündem Suriye

KAYSERİLİ TEYZENİN ELİNİ ÖPTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mescid-i Nebevi ziyareti sonrası bölgede umre ziyareti için bulunan Türkler tarafından sevgiyle karşılandı. Erdoğan bu sırada Kayseri'den gelen yaşlı bir kadının elini öptü, hal hatır sordu. Erdoğan, ziyaret sonrası özel uçağı ile Türkiye'ye döndü.
ERDOĞAN VE SİSİ AYNI ANDA RİYAD'DA
'Kral arabulucu olacak' iddiası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan'da bulunduğu sırada Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah El Sisi'nin kralla görüşmek üzere Riyad'a gelmesi basın yabancı basında farklı yorumladı. İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi ile İngiliz Daily Mail gazeteleri iki liderin aynı günlerde Riyad'da olmasının, Kral Salman arabuluculuğunda bir araya gelip gelmedikleri yönünde soru işaretlerine yol açtığını yazdı. Daily Mail, Suudi Arabistan'ın Türkiye ve Mısır'ı da yanına katarak Ortadoğu'da bir Sünni blok oluşturmaya çalışabileceğini yazdı. Erdoğan, Riyad temasları öncesi 'Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine' ilişkin soruya, "Şaka yapıyorsun herhalde!" şeklinde tepki vermişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...