Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Tikrit'i geri alma operasyonu başlattı

Irak Tikrit'i geri alma operasyonu başlattı

DÜNYA Haberleri

Irak, 30 bin askeriyle IŞİD'in hazirandan beri elinde tuttuğu Sünni nüfus ağırlıklı Tikrit kentini geri almak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Irak güçleri baharda planlanan Musul'a yönelik harekât öncesinde Tikrit'i IŞİD'den geri almak için şu ana kadarki en büyük operasyonu başlattı.
SADDAM'IN MEMLEKETİ
Tikrit'in Amerikan işgaliyle devrilen Saddam Hüseyin'in memleketi olması ve Sünni nüfus ağırlığına sahip olması operasyonun önemini artırdı.
Devlete ait El Irakiye kanalı, şafak saatlerinde ordunun 30 bin askerle dört koldan topçu ateşi ve hava saldırısıyla harekata başladığını bildirdi. Fakat büyük çaplı operasyonun ilk saatlerinde Irak askerleri şehre girmedi.
İRANLI KOMUTAN YÖNETİYOR
IŞİD'i Irak'ın Sünni bölgelerinden çıkarmak isteyen Sünni aşiretler ve merkezi Bağdat yönetimini destekleyen Şii milislerle işbirliği yapan Irak ordusunun dikkat çeken diğer bir müttefiği de İranlı komutan Kasım Süleymani oldu.
AFP, İran ve Irak medyasına dayandırdığı haberinde İran Devrim Muhafızları'nın elit birimi Kudüs Gücü'nün ünlü komutanı general Kasım Süleymani'nin de Selahaddin vilayetinde operasyonun koordinasyonuna yardım ettiğini bildirdi.
TİKRİT NEDEN ÖNEMLİ?
Irak ordusunun bugüne kadarki en büyük operasyonu düzenlediği Tikrit, başkent Bağdat'ın sadece 130 kilometre kuzeyinde olmasıyla büyük bir öneme sahip.
Nisan ayında Musul'u almak için operasyon düzenlemesi beklenen Irak ordusunun Bağdat ve Musul'u birbirine bağlayan Tikrit'i kontrol altına alması gerekiyor.
Irak, en büyük Sünni şehirlerinden birini IŞİD'den geri alabilmek Irak ordusunun moralini düzeltip disiplinin tesis edilmesini sağlayacak.
KAYNAK: AJANSLAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...