Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Anıtkabir'i ziyaret etti

/ Kaynak: AA
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Anıtkabir'i ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Berdimuhamedov, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Berdimuhamedov, deftere, "Türkiye Cumhuriyeti'nin önde gelen devlet adamı, Türk halkının vefalı oğlu, ulusunun bağımsızlık mücadelesi için savaşan Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda, onun mertebesinin büyüklüğüne şahitlik ediyoruz" yazdı.
Berdimuhamedov, "bağımsız ve tarafsız Türkmenistan'ın vekili olarak büyük Atatürk'ün vasiyetlerine vefalı bir şekilde kardeş Türk halkına başarılar" diledi.
Anıtkabir ziyaretinin ardından Berdimuhamedov, Dikmen Vadisi Türkmenistan Parkı'nı ziyaret ederek, Türkmenistan Milli Şairi Mahtumkulu Firakı Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninde Berdimuhamedov'a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak Berdimuhamedov, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısına katılacak. Berdimuhamedov'un onuruna Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca akşam yemeği verecek.
Berdimuhamedov, gün içinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenecek törene katılacak ve kendisine burada fahri doktora unvanı verilecek. Türkmenistan Devlet Başkanı, yarın da İstanbul'da Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu'nun açılış törenine katılacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...