Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıtay, nafakada son sözünü söyledi!

Yargıtay, nafakada son sözünü söyledi!

GÜNDEM Haberleri

Yargıtay, kadının aldığı yoksulluk nafakasının artırılması için TÜİK'in yayınladığı ÜFE artış oranlarının dikkate alınması gerektiğine hükmetti.

Ebru Karatosun-Ankara
Ankara'da 2004 yılında kocasından boşanan S.K., aldığı 200 TL'lik yoksulluk nafakasını artırılması için A.T'ye dava açtı. S.K., eski eşinin maddi durumunun oldukça iyi olduğunu ve kendisinin de çalışamadığı için geçinemediğini bu yüzden de aldığı yoksulluk nafakasının bin TL'ye çıkarılmasını talep etti. Ankara 5. Aile Mahkemesi'nde görülen davada, A.T., S.K'dan boşandıktan sonra tekrar evlendiğini 3 çocuğu olduğunu, eski eşinin de paraya ihtiyacı olmadığını belirtti. A.T. "Eski eşim birçok yerde aşçılık yaptı. Oğlum da kızım da çalışıyor ve rahatlıkla geçinebiliyorlar. Ayrıca kızımın arabası var. Ben kamburum, bu nedenle çalışamıyorum. Eski eşim bana kin besledi ve inadına benden ihtiyacı olmayan parayı alıyor. Gelirim çok düşük" diye kendini savundu. Yerel mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek, yoksulluk nafakasının 500 TL'ye artırılmasını hükmetti. Hüküm, davalı A.T. tarafından temyiz edildi.


NAFAKA HAKKANİYETE UYGUN OLMALI
Temyiz istemini görüşen Yargıtay 3. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, "Tarafların gerçekleşen ekonomik ve sosyal durumları, nafakanın niteliği ve özellikle ekonomik göstergelerdeki değişim ile TÜİK'in yayınladığı ÜFE artış oranları nazara alındığında takdir edilen miktar çok olup, Medeni Kanun'un 4. Maddesinde vurgulanan hakkaniyet ilkesine uygun değildir. Mahkemece yapılacak iş, hakkaniyete uygun bir nafakaya hükmetmek olmalıdır" denildi.


MAHKEME DİRENDİ AMA SONUÇ DEĞİŞMEDİ
Yerel mahkeme ilk kararında direndi. Mahkemenin direnme kararı ise, davalı A.T. tarafından temyiz edildi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ise yerel mahkemenin direnme kararını oy birliğiyle bozdu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...