Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayaköy'ün isim değişikliğine referandumla karar verilecek

/ Kaynak: AA
Kayaköy'ün isim değişikliğine referandumla karar verilecek

YAŞAM Haberleri  / AA

Fethiye Belediye Meclisi, Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifini görüşerek, değişikliğin referandumla yapılmasına karar verdi.

Fethiye Belediye Meclisi mart ayı toplantısında Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü. Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Zafer Doğan, yaptığı konuşmada, Kayaköy'ün ören yeri ile tanındığını, isim değişikliğinin turizm açısından sıkıntılı olabileceğini vurguladı. nbsp;İnsanların "Kayı" ismine yavaş yavaş alışması gerektiğini belirten Doğan, "Bunun için etkinlikler yaparak yavaş yavaş değişim sürecini tamamlamak gerekir. Komisyon olarak referandum yapılmasını öneriyoruz" dedi. nbsp;Meclis, isim değişikliği için referandum yapılmasına karar verdi. Toplantıda Keçiler Mahallesi'nin isminin "Karakeçililer" olarak değiştirilmesi de görüşüldü. Gündem maddesi, alınan görüşler sonucunda oy birliğiyle kabul edildi.


- İsim değişikliği için 5 bin imza toplandı
Yörük Türkmen Tarihi Araştırmacısı Eren Fehmi Eroğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün isim değişikliğiyle ilgili yaklaşık 5 bin elektronik imza toplayarak belediye meclisine teslim ettiklerini söyledi.
Kayaköy'ün yurt dışında "Levissi" ve "Ghost Village" olarak bilindiğini anlatan Eroğlu, isim değişikliğinin turizm açısından problem yaşatmayacağını savundu. Eroğlu, "Referandum tarihinin belirlenmesini bekleyeceğiz ve köyümüzde tarih turizmini başlatacağız. Bu noktada gerek belediyemiz gerekse kurum ve kuruluşların yardımını bekliyoruz" diye konuştu.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...