Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balla ilgili korkunç gerçeği Bakan açıkladı

Balla ilgili korkunç gerçeği Bakan açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Canikli, bal konusunda uyarı yaptı. Bakan Canikli reklamı yapılan balların çoğunun, yapılan testler sonucu bal olmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Fatma Semiz'i makamında kabul etti. Ürün denetimlerine yönelik faaliyetler kapsamında çok ilginç olaylarla karşılaştıklarını dile getiren Canikli, TV'de ve sosyal medyada reklamı yapılan balların çoğunun, yapılan testler sonucu bal olmadığını, bazı balların ise arıyla hiç tanışmadığını gördüklerini söyledi.


"UZAKDOĞU ÜRÜNLERİNDE SIKINTI YAŞIYORUZ"
İhbar yapıldığında anında o ürünü pazarlayan firmaya müdahale ettiklerini ve ürünü incelemeye aldıklarını dile getiren Canikli, "Uzakdoğu'dan gelen ithal ürünler nedeniyle de sıkıntılar yaşıyoruz. Mesela bu ülkelerden gelen oyuncakların yarısına yakını sağlığa zararlıydı. Bu kapsamda tedbirlerimizi aldık" dedi. TRT'nin haberine göre, Canikli, şöyle devam etti: Artık Türkiye'ye kafasına göre mal sokma devri bitti. Sıkı denetimlerimiz ve analizlerimiz et gibi ithal yiyecekler için de devam ediyor. Pek çok kalemde, ithal ürünün girişinde ciddi düşüş, yerli ürünlerin satışında artış başladı.


MARKETTEKİ ÜRÜNLERDE İNCELENİYOR
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da kayıtlı, etiketli balların denetimini sıkı tutuyor. Etiketli ürünlerde yapılan denetimlerde, taklit olduğu tespit edilen ürünler toplatılıyor, firmaların isimleri kamuoyu ile paylaşılıyor ve idari para cezası uygulanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Alo 174 Gıda Hattı'na da gelen vatandaş şikayetleri, Bakanlık tarafından incelenip, değerlendiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...