Everest'i yok eden 'insanlık'

Everest'i yok eden 'insanlık'

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en yüksek zirvesi, dağcılar tarafından bırakılan insan atıkları nedeni ile tehdit altında.

Nepal Dağcılık Derneği Başkanı, dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest dağının dağcılar tarafından bırakılan insan atıkları sebebi ile hastalık yayılma tehlikesi oluşturan bir sorun haline geldiğini açıkladı.
AP'nin haberine göre Everest eteklerinde her tırmanma sezonunda 700'den fazla dağcı ve kılavuzun yaklaşık iki ay geçirdiğini, bu süre zarfında büyük miktarda dışkı ve idrar bıraktığını sözlerine ekleyen Ang Tshering sorunun henüz giderilmediğini söyledi.
Dernek başkanı Ang Tshering, Nepal hükümetinin, dağcıların düzgün atık imha etmeleri için önlem alması gerekiyor, böylece Everest temiz ve bozulmamış kalacaktır dedi.
Bu hafta başlayan ve Mayıs ayına kadar sürecek olan Nepal'in dağcılık sezonunda yüzlerce yabancı dağcı tırmanmak icin girişimde bulundu. Geçen yılki sezon Nisan ayında 16 yerel rehberin çığ düşmesi sonucu ölümünden sonra iptal edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...