Efkan Âlâ: Bu Anayasayı tanımıyorum...

Efkan Âlâ: Bu Anayasayı tanımıyorum...

Politika Haberleri

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ: 'Anayasa'nın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz.'

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, kendisi hakkındaki gensoru önergesinin görüşüldüğü oturumda yaptığı konuşmada 82 Anayasası için sert ifadeler kullandı. Mevcut Anayasanın ivedilikle değişmesi gerektiğini vurgu yapan Bakan Âlâ şunları kaydetti: "Anayasa'ya, evet, yemin ediyoruz, uyuyoruz ama bu Anayasa'nın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz. Bu Anayasa, darbe anayasasıdır, kötü bir anayasadır, doğru dürüst bir anayasa değildir. Anayasa'da diyor ki: Milletindir egemenlik. Millet bu egemenliğini devletin anayasal kurumları eliyle kullanılır. Katılıyor musunuz buna Allah aşkına! Millet bu egemenliğini milletvekilleri eliyle kullanır ve referandum yoluyla kullanır. Hiçbir anayasal kurum millet egemenliği kullanma yetkisine sahip değildir, tanımıyorum. Bunda ne var? Bu Anayasa, onun için, behemehâl ve derhâl değişmelidir. Milletin iradesini gasbetmiş, satır aralarına gizlemiştir, söküp çıkarıp millete teslim etmek bizim görevimizdir." Konuşmaların ardından MHP'nin verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...