Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuk yapıp okullarını kurtardılar

Çocuk yapıp okullarını kurtardılar

YAŞAM Haberleri

Artvin'de 10 yıl önce öğrencisi olmadığı için kapanmaya yüz tutan okul, muhtarın "Doğurun Okul Kapanmasın" kampanyasıyla kurtuldu.

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Pınarlı Köyünde Türkiye'ye eşi benzeri görülmemiş kampanyaya imza atıldı. Öğrenci azlığından dolayı köydeki iki okulun kapısına kilit vuruldu. 10 yıl önce de üçüncü okulun kapanması gündeme geldi. Bunun üzerine harekete geçen muhtar Cahit Durak, "Doğurun Okul Kapanmasın" isimli bir kampanya başlattı. Muhtar, doğum yapan her anneye bir cumhuriyet altını hediye etti. 5 yıl süren kampanya döneminde 17 çocuk dünyaya geldi. Bunlardan 14'ü Pınarlı İlkokulunda eğitime başladı. Bu sayede köy okulu da kapanmaktan kurtuldu. Kampanyaya destek veren Saime Kumaş "Köydeki bütün kadınlar seferber oldu. Kampanya öncesinde 5 çocuğum vardı. Destek amacıyla 2 çocuk daha doğurdum. Dünyaya getirdiğim çocuklarımdan biri ilkokula başladı. Diğeri de önümüzdeki yıl ana sınıfına başlayacak' diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...