Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'den Türkiye'ye küstah teklif!

İngiltere'den Türkiye'ye küstah teklif!

DÜNYA Haberleri

Kendi toprakları içinde IŞİD'e kaçan vatandaşlarına sahip çıkamayan İngiltere, çareyi Türkiye'ye polis göndermekte arıyor.

İngiltere, 3 İngiliz kızın IŞİD'e katılmak üzere Londra'dan kaçarak Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmesinin ardından ne yapacağını şaşırdı. Daha önce Türkiye'yi 'ihmalkâr' davranmakla suçlayan İngilizler, şimdi de Türkiye'ye dedektif polislerin gönderilmesini görüşüyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi Başkanı Milletvekili Keith Vaz, İngiliz vatandaşlarının IŞİD'e katılmak üzere ilk durak olarak geldikleri belirterek, "İstanbul'daki havalimanlarına polis dedektifleri yerleştirelim" teklifinde bulundu. İçişleri Bakanı Theresa May, Avam Kamarası'nda milletvekillerine yaptığı konuşmada; IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan erkeklerin yanı sıra kadın sayısındaki artış sebebiyle güvenlik tedbirlerinin artırılması için Türk havayolu şirketleriyle görüşme halinde olduklarını açıkladı. Bakan May, İstanbul'a İngiliz polisi yerleştirilmesi teklifine "çok dikkatle değerlendirilmeli" yorumunda bulundu. Türkiye'ye polis göndermeyi tartışan İngiltere'de istihbarat ve emniyet ise yoğun eleştirilere maruz kalıyor. Hükümet, IŞİD'e kaçan gençlere sahip çıkamamakla suçlanıyor. Eleştirenler arasında, İngiltere'den Suriye'ye gitmiş ve hâlâ Suriye'de bulunan kişilerin aileleri de bulunuyor. Müslümanları olumsuz etkileyen terör suçlamalarıyla ilgili çalışmalar yürüten CAGE isimli kuruluşun İletişim Sorumlusu Amandla Thomas Johnson, "Kızları durdurmak, İngiliz hükümetinin sorumluluğudur. Polis ihmalkar davranmış ve işini iyi yapmamıştır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...