Avustralya'dan Irak'a 300 asker

Avustralya'dan Irak'a 300 asker

DÜNYA Haberleri

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Yeni Zelanda ile birlikte yürütülen görev kapsamında Iraklı askerlerin eğitilmesi için 300 ilave asker daha gönderecek.

Eğitimlerin iki yıllık bir süreç için hazırlandığını bildirerek 12 ay sonunda yeniden gözden geçirileceğini ifade eden Abbott, "Bu kararı kolay almadık. Sonuç olarak Irak'ın IŞİD'i mağlup etmesi gerekiyor ancak Iraklıları da yalnız bırakmak istemiyoruz" dedi. Yeni Zelanda ve Avustralya tarafından bölgeye gönderilecek askeri birlikler, Bağdat'ın kuzeyindeki kırsal bölge olan Taji'de eğitim verecek. Avustralya'nın 200 özel kuvveti halihazırda Irak ordusunu eğitmek için bölgede bulunuyor. Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri de IŞİD'e karşı mücadele kapsamında ABD öncülüğünde düzenlenen hava saldırılarına ekim ayında katılmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...