BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > 15 milyon ekmek çöpe atılıyor

15 milyon ekmek çöpe atılıyor

Sefertası Hareketi tarafından “2. Ekmek Tasarrufu Günü” sebebiyle düzenlenen etkinlikte, ekmekten yapılan yemekler sunuldu.



İSTANBUL-Sefertası Hareketi tarafından “2. Ekmek Tasarrufu Günü” sebebiyle düzenlenen etkinlikte, ekmekten yapılan yemekler sunuldu. Armada Oteli’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Sefertası Hareketi Yürütme Kurulu Başkanı Ümit Sinan Topçuoğlu, ‘’fast food” kültürüne karşı geleneksel yemek kültürünü savunarak yola çıktıklarını ve geçen yıl mart ayında ekmek israfını önleme kampanyası düzenlediklerini anlattı. Ekmek israfının yüzde 70’inin, yemekhaneli işyerleri, otel ve lokantalarda gerçekleştiğini ifade eden Topçuoğlu, kalan ekmeklerin atılmayıp yemeklerde değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Topçuoğlu “İstanbul’da ekmek israfı, günde 3 milyon 750 bini çöpe atılıyor. Tüm ülkedeki ekmek israfının ise, 15 milyon adet olduğu belirlendi. Ekmeğimize yazık oluyor. Aç insanlarımız var” şeklinde konuştu. Karaköy Güllüoğlu Baklavaları Genel Koordinatörü Ebru Sadıç ve Sefertası Hareketi aşçılarının yaptığı ekmek köftesi, kanepe, yumurtalı ekmek, vişneli ekmek tatlısı ile muhammara ve omaç gibi yöresel yemekler de davetlilere sunuldu. > Gültekin Kaya
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT