Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avustralya'da hükümetin yeni düzenlemeleri protesto edildi

/ Kaynak: AA
Avustralya'da hükümetin yeni düzenlemeleri protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'nın Melbourne kentinde on binlerce kişi, hükümetin sağlık, eğitim ve iş hayatındaki yeni düzenlemelerini protesto etti.

Sendikalar tarafından Melbourne'da düzenlenen protesto yürüyüşüne özellikle sağlık, eğitim, inşaat, otomotiv, hizmet ve diğer sektörlerden on binlerce kişi katıldı.
Victoria İşçi Konseyi'nden William Stark, AA muhabirine yaptığı açıklamada hafta içinde yapılmasına rağmen yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı gösteriyle Başbakan Tony Abbott'a net bir mesaj gönderdiklerini belirtti.
Çalışanların haklarını korumak için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Stark, "İşçilerin haklarını geri almaya çalışan muhafazakar bir hükümetimiz var. Bankada birikimleri ne olursa olsun insanların sağlık güvencesine ihtiyacı var. Sendikalar olarak bunun için mücadele edeceğiz" dedi.
Sloganlar atarak Federasyon Meydanı'na kadar yürüyen göstericiler, "Tony verdiğin sözlerini tut", "Eğitim herkes içindir", "işçilerin haklarını koruyun" yazılı pankartlar taşıdı.
Yaklaşık iki saat süren gösteri, olaysız bir şekilde sona erdi.
Başbakan Abbott liderliğindeki koalisyon hükümeti, 7 Eylül 2013'de iktidara geldikten sonra birçok alanda kesinti yapmıştı. Hükümet, emeklilik yaşını kademeli olarak 65'ten 70'e çıkartmış, yurt dışında yaşama kararı alan emeklilerin maaşlarını belirli oranda kesme kararı almış ve üniversite öğrencilerinin ödediği harçları artırmıştı. Hükümetin, sağlık güvencesi, hafta sonu çalışmaları, fazla mesai ödenekleri ve gece vardiyaları gibi alanlarda yapmak istediği yeni düzenlemeler çalışanların tepkisini çekmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...