Sırbistan'dan Arnavutluk'a 'tarihi' ziyaret

/ Kaynak: AA
Sırbistan'dan Arnavutluk'a 'tarihi' ziyaret

DÜNYA Haberleri  / AA

Sırbistan Meclis Başkanı Maya Goykoviç, meclis başkanı düzeyinde Sırbistan'dan Arnavutluk'a resmi ziyaret gerçekleştiren ilk isim oldu.

Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın daveti üzerine Tiran'a gelen Goykoviç, temasları kapsamında ilk olarak Meta ile bir araya geldi.
Başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Goykoviç, ilk kez bir Sırbistan Meclis Başkanı'nın Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunduğunu hatırlatarak, iki ülke meclisleri arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini, ikili ilişkileri ekonomi alanında da geliştirmek gerektiğini vurguladı.
Goykoviç, Sırbistan ve Arnavutluk'un ortak bir amacının olduğunu belirterek, "Bu ortak amaç, Avrupa Birliği (AB) üyeliğidir" dedi.
İki ülke arasında hemfikir olmadıkları bazı meseleler olduğuna işaret eden Goykoviç, buna rağmen, hemfikir oldukları konularda işbirliğinin süreceğini sözlerine ekledi.
Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta da görüşmede, bölgedeki son gelişmeleri, Priştine ile Belgrad arasındaki diyalog sürecini ve iki ülkenin AB üyelik sürecini ele aldıklarını ifade ederek, Arnavutluk'un Belgrad ile Priştine arasındaki diyalog sürecine tam destek verdiğini vurguladı.
Meta, Sırbistan'ın güneyindeki Preşevo bölgesindeki Arnavut nüfusun Arnavutluk için özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu bölgedeki Arnavut halkın iki ülke ilişkileri için önemli bir unsur olduğunu söyledi.
Goykoviç, Arnavutluk'taki temasları kapsamında ayrıca, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Başbakan Edi Rama ile görüşecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...