Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli elektrikli otobüs için dev iş birliği

Yerli elektrikli otobüs için dev iş birliği

Ekonomi Haberleri

12 metrelik "Avenue" elektrikli otobüs projesi için TEMSA ve ASELSAN, TÜBİTAK'a ortak başvuru yapacak.

ASELSAN ve TEMSA, yerli elektrikli otobüs geliştirme projelerinde iş birliğine yönelik anlaşma imzaladı. Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet N. Pekarun, ASELSAN ile TEMSA arasında imzalanan anlaşma ile otobüs üretiminde yepyeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Pekarun, şöyle devam etti: "Türk otomotiv endüstrisinin hayalini, özlemini duyduğu gelişme yüzde yüz yerli üretim bir araç. ASELSAN ve TEMSA'nın iş birliği bu hayalin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak."
TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik de,12 metrelik "Avenue" elektrikli otobüs projesi için TÜBİTAK'a, ASELSAN ile birlikte ortak başvuru yapılacağını bildirdi. Çelik, "Otobüs tamamıyla elektrik enerjisi ile çalışacak, duraklarda veya son duraklarda kısa şarjlar yapılarak güzergâhını tamamlayacak. Şu an dizel otobüslerde yurt dışından alınan motor, şanzıman gibi ithal parçalar yerine, yurt içinde tasarlanmış elektrik motorları kullanılabilecek" ifadelerini kullandı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat ise, "ASELSAN'ın geliştirdiği milli, özgün, yüksek güvenlikli, düşük maliyetli, verimli ürünler yerli elektrikli araç geliştirilmesinde kullanılacak. Böylece ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...