Fenerbahçe Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Mersin'i deplasmanda yendi

Fenerbahçe Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Mersin'i deplasmanda yendi

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler gollerini Diego Ribas ve Moussa Sow'la buldu, yarı final kapısını araladı, derbi öncesi moral depoladı.

Aklı pazar günü Galatasaray'la oynayacağı lig derbisinde olan Fenerbahçe'nin bedeni Mersin'de görüldü dün gece! Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Mersin İdmanyurdu'na konuk olan sarı-lacivertliler yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı ama bu, net galibiyete engel olamadı. Sezonun flaş ekiplerinden olan ev sahibi, seyirci desteğini arkasına alarak Kadıköy'deki rövanşa avantajlı çıkmak için saldırdı. 11'de Oktay'ın pasında Welliton'un şutu Volkan'dan döndü. 12'de ise Welliton'un akıl dolu pasında Oktay çok net bir kafa vuruşu imkanı yakaladı, ancak zamanlama hatası yapınca meşin yuvarlağı kaleye değil auta yolladı. 35'te Pedriel'in nbsp;ceza yayı üzerinden şutunu Volkan köşeden çeldi. İlk yarının bu skorla bitmesi bekleniyordu ki, sahneye yıldızlar çıktı.
Yıldızlar 2 dakikada bitirdi
Mehmet Topuz'un 44. dakikadaki akıl dolu pasında, ofsayt taktiği uygulamaya çalışan Mersin İdmanyurdu savunmasının arkasına sarkan Diego klas bir vuruşla kaleci Mihaylov'u çaresiz bıraktı: 1-0. Mersin henüz bu golün şokunu atlatamamıştı ki, 45+1'de Webo ortaladı, Sow kafayı vurdu: 2-0. Soyunma odasına rahat giden Fenerbahçe, sahaya moralli dönerken, 58'de Webo'yla ver kaça giren Sow, Mihaylov'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda inanılmaz bir gol kaçırdı. 74'te sol kanattan ceza sahasına dalan Tita'nın kale sahasına çıkardığı topu Fenerbahçe savunması seyredince, Welliton'un Volkan'ı avlaması zor olmadı: 2-1. 83'te Kadlec'in "al at" pasında Meireles topu boş kale yerine auta yolladı. Fenerbahçe hem rövanş için avantaj sağladı hem de derbi öncesi moral topladı.
İSMAİL KARTAL DERBİYİ KAZANACAKLARINI YİNELEDİ
Zirveye yükseleceğiz
F.Bahçe'nin hocası, "Bütün planlarımız ve çalışmamız galibiyet üzerine kurulu. Umarım şampiyonlukta tekrar iddialı duruma geliriz" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal karşılaşma sonrası yaptığı basın toplantısında, "Buradan avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek ve derbi öncesi moral bulmak istiyorduk, istediğimizi elde ettik. Kalitemizi ortaya koyduk" derken derbiye yönelik soruları cevapladı. Kartal daha önceki açıklamalarında olduğu gibi, "Kendi evimizde bir derbi oynayacağız, kazanarak avantaj elde etmek ve ligin zirvesine yükselmek istiyoruz" vurgusunu tekrar yaparken, "Galibiyeti hedefliyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Umarım bu önemli maçtan üç puan alarak şampiyonluk yolunda tekrar iddialı bir konuma geliriz" şeklinde konuştu. Bu arada İsmail hoca Mersin önünde genç Uygar'ı çok beğendiğini belirtti. nbsp;

M.EMİN ULUÇ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...