Musul'a kara harekatında rol alacağız

Musul'a kara harekatında rol alacağız

GÜNDEM Haberleri

Irak'a giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Musul operasyonuna destek vereceğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Musul'a başlatılacak bir operasyonda Türkiye'nin, Irak'ın yanında olacağını açıkladı. nbsp;Bakan Yılmaz ve Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ubeydi ile terörle mücadele, güvenlik, savunma ve askeri iş birliği konularını ele aldıklarını kaydeden?Yılmaz,?"Türkiye, Irak'ın birliği, bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecek. Irak'ın terörle mücadelesinde her türlü istihbarat ve lojistik desteği vermeye hazırız. Bu desteğin yanı sıra Irak ordusuna ve Peşmergeye eğitim ve donanım yardımında da bulunabiliriz. Irak'ın bütün güvenlik güçlerine askeri yardımımız devam edecek" ifadelerini kullandı.
IRAK:?OPERASYON BİZİM
Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, Musul operasyonunun zamanlama, donanım ve silah konusunda tamamen "Iraklı bir operasyon" olacağını belirterek, "Hiç kimsenin bu operasyonla alakası yoktur" dedi. Ubeydi, Türkiye'ye de kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...