Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafı

/ Kaynak: İHA
İşte Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafının Tazmanya arşivinden çıktığını belirtti

Tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Milli Mücadele yıllarında Çukurova ve 1915 Çanakkale Savaşı ile ilgili fotoğraflardan oluşan bir sokak sergisi açtı. Serginin en özel fotoğrafı olan Çanakkale Savaşı'nda Türk Kahramanlar isimli fotoğrafın Tazmanya arşivinde bulunduğunu söyleyen Yurtsever, o yıllarda fotoğrafı çeken ilgili kişinin de fotoğrafın altına İngilizce olarak Türk Kahramanlar notunu düştüğünü belirtti. Yurtsever, "Çanakkale Savaşı'nı anlatan en güzel ve anlamlı fotoğraf Tazmanya arşivinde bulundu. Çanakkale Kanlısırt tepesinde şehit olan bir grup Türk askerinin fotoğrafını o zaman Anzak ordusunda görevli bir sağlık elemanı bu şehitlerin fotoğrafını çekiyor. Çanakkale Savaşı'nı anlatan en güzel fotoğraftır bu. Ne yazık ki bu belge bizim arşivlerimizde değil de dünyanın öbür ucunda Avustralya'ya bağlı bir ada devleti olan Tazmanya ülkesinin arşivinde çıkıyor. Bu durum da çok şaşırtıcı" dedi.
İşte Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafı

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...