Yahudi yerleşimcilerden Filistinliler'e ırkçı saldırı!

/ Kaynak: AA
Yahudi yerleşimcilerden Filistinliler'e ırkçı saldırı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evlerin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdığı ve 2 aracı kundakladığı bildirildi.

Batı Şeria'daki El-Muğir beldesi Köy Meclisi Başkanı Ferc en-Nasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahudi yerleşimciler, bölgeye baskın düzenledi. Evlerin duvarlarına 'Araplara ölüm', 'Yahudilere zafer' gibi İbranice ırkçı sloganlar yazıp, 2 aracı da ateşe verdiler" dedi.
Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Semri, yaptığı yazılı açıklamada, polisin, sabah saatlerinde El-Muğir beldesinde ırkçı sloganlar yazıldığına ve 2 aracın yakıldığına dair ihbar aldığını, konuyla ilgili araştırmanın yapılacağını belirtti.
Batı Şeria ve Doğu Kudüs'deki Yahudi yerleşimcilerin, silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında gerginliğe neden oluyor.
Yerleşimciler, zaman zaman Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadethane ve kabristanlara saldırılar düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...