Çipras'a, 'Sınırsız Dostluk Maratonu' daveti

/ Kaynak: AA
Çipras'a, 'Sınırsız Dostluk Maratonu' daveti

DÜNYA Haberleri  / AA

Türk - Yunan - Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB), Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı, "Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu"na davet etti.

TUYUB Başkanı Haluk Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Haziran'da Edirne'de yapılacak ve bir bölümü Yunanistan topraklarında koşulacak maraton için Çipras'a davet mektubu yazdıklarını belirtti.
Çipras'a hitaben yazdıkları mektubu, iletilmek üzere Yunanistan'ın Orestiada Belediye Başkanı Vassilis Mavridis'e teslim ettiklerini aktaran Kaya, mektubun bir kopyasını yine iletilmek üzere Yunanistan'ın Edirne'deki konsolosluğuna teslim edeceklerini vurguladı.
Çipras'a gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:
"İlkini 100 Türk, Yunan ve Bulgar sporcunun iştirakiyle düzenlediğimiz maraton kapsamında 300 sporcu Edirne'den koşarak Yunanistan'a pasaportsuz ve vizesiz giriş çıkış yaptı. Maraton daha sonra Avrupa Atletizm Federasyonu tarafından 2015 yılı faaliyet programına alınması ile Avrupa'daki tüm sporcuların katılımına açılarak adeta Avrupa Şampiyonası haline getirildi. Dernek olarak 14 Haziran 2015'te ikincisi yapılacak maraton için sizi Edirne'ye davet ediyoruz."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...