Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycan'dan 'paralel yapı' mesajı

/ Kaynak: AA
Azerbaycan'dan 'paralel yapı' mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mübariz Kurbanlı, Türkiye'ye yaptığı ziyaret ve 'paralel yapı'nın Azerbaycan uzantısıyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Mübariz Kurbanlı, "paralel yapı"nın Azerbaycan uzantısıyla ilgili, "Dışarıdan gelen, Azerbaycan'a müdahale etmek isteyen grupların karşısında durmaya kadiriz" dedi.
Mübariz Kurbanlı, Türkiye'ye yaptığı ziyaret ve "paralel yapı"nın Azerbaycan uzantısıyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
Paralel yapı konusunda Türkiye'de belli adımlar atıldığını ve bunların Türk medyasında geniş şekilde aydınlatıldığını söyleyen Kurbanlı, "Paralel yapının uzantısının Azerbaycan'a gelmesi gibi konularda bizim basında da haberler yapıldı. Azerbaycan'da sağlam toplumsal ve siyasi istikrar mevcut. Bizim dışarıdan gelen ve Azerbaycan'a müdahale etmek isteyen grupları engellemeye gücümüz var. Bu gibi grupların Azerbaycan'da derin kök salma olanağı kısıtlıdır" şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in daveti üzerine Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Kurbanlı, bu kapsamda TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademisyenlerle görüştüğünü bildirdi.
Türkiye'deki din politikası, din eğitimi ve benzer konularla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ve belirli tecrübeler edindiklerini belirten Kurbanlı şunları söyledi:
"Türkiye'de radikal dini gruplaşmalara karşı yüksek düzeyde mücadele yürütülüyor. Görüldüğü gibi 80 milyonluk bir ülkede radikal gruplar güçlenemiyor. Bunlar Türkiye'nin sosyal hayatında sorun oluşturamıyor. Bunun esas nedenlerinden biri Türkiye'de dini eğitim alanında geniş ve çeşitli işlerin yapılmasıdır."


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...