Ukrayna'da ulusal yas ilan edildi

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da ulusal yas ilan edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te bir maden ocağında dün meydana gelen patlamada ölen 32 madencinin anısına ülke genelinde yas ilan edildi.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından imzalanan kararnameye göre, bugün ülkedeki tüm kamu kurumlarındaki bayraklar yarıya indirilecek, ölenlerin anısına öğle saatlerinde bir dakikalık saygı duruşu düzenlenecek.
Ayrıca, ülke genelinde ulusal radyo ve televizyon kanallarındaki tüm eğlence programları iptal edilirken, bugün yapılması planlanan spor etkinlikleri de ertelenecek.
Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'te "Zasyadko" adlı kömür ocağında meydana gelen patlamayla ilgili Donetsk İl Belediye Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bu sabah itibarıyla madende 32 işçinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Açıklamada, bir madenciden henüz haber alınamadığı belirtildi.
Kömür ocağında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği, bundan dolayı kazaya ilişkin ölü sayısının ileride değişebileceği açıklandı. Dündün beri yapılan açıklamalarda da ölü sayısı hakkında değişik bilgiler veriliyordu.
Ukrayna'nın en büyük ve en eski kömür ocaklarından biri olan ve eski Sovyetler Birliği Kömür Sanayi Bakanı Aleksandr Zasyadko'nun adını taşıyan ocak 1958 yılında faaliyete açıldı. 2013 yılında 144 milyon ton kömürün üretildiği ocak yerin bin 500 metre altına kadar iniyor. Zasyadko kömür ocağında son 15 yılda 6 büyük kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 244 madenci hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...