Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde!

Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde!

Ekonomi Haberleri

10.5 milyon emeklinin merakla beklediği promosyon verilmesi sürecinde hazırlıklar tamamlanmak üzere...

Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen emeklierin bu talebi davalık oluyor. Promosyon girişimlerinin sonuç vermemesi üzerine, Emekli-Sen konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Dava hazırlıkları son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde davanın açılması bekleniyor. Emekli-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bankalarla yaptığı protokole 'promosyon' maddesini koymasını istiyor. Emeklilere yılda 1 maaş promosyon verilmesi gerektiğini belirten Emekli-Sen, bunun da 12'ye bölünerek her ay hesaba yatırılmasını talep ediyor. Dava olumlu sonuçlanırsa, 10.5 milyon emekli, maaşının yattığı bankadan promosyon alacak.
nbsp;
BANKALAR KÂRLI
nbsp;
Emekli-Sen'in dava girişimleri emeklileri heyecanlandırdı. Emekliler, şunları söyledi: nbsp; Bankalar SGK'yla yaptığı protokolde böyle bir madde olmadığı için promosyon vermiyormuş. Maddeyi koymak SGK'nın elinde. SGK her ay bankalara 12 milyar lirayı emekli maaşı olarak aktarıyor. Ayrıca biz, bankacılık işlemlerini maaşımızı aldığımız bankadan yapıyoruz. Emekli maaşımızın yattığı bankanın kredi kartını kullanıyoruz. Kredi çekmemiz gerektiğinde de yine maaşımızı aldığımız bankayı tercih ediyoruz. Bankaların promosyon vermek için elde ettikleri muazzam kârın çok azını vermesi yeter.
nbsp;
YARIŞIYORLAR
nbsp;
Özel bankalar, "Emekli maaşınızı bize taşıyın" diyerek kampanya üstüne kampanya yapıyor. Vaatler havada uçuşuyor. Demek ki, emekli maaşının yatması banka için kârlıymış. Bunu kabul ettirmek SGK'nın elinde.
nbsp;
Madem girişimlerden sonuç çıkmadı, mahkemeye başvurulması yerinde. Mahkemelerin emeklilerin taleplerini haklı bulacağından eminiz. Emekli maaşlarından kazanan bankaların, memurlar gibi bizlere de promosyon ödemesi gerekiyor. (Takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...