Görevi bırakacak olan Elvan'dan kritik açıklama

/ Kaynak: İHA
Görevi bırakacak olan Elvan'dan kritik açıklama

Politika Haberleri  / İHA

Elvan, "Müsteşarımız devam edecek. Bizler de bu projeleri dışarıdan yakinen takip etmeye çalışacağız" dedi.

Bakan Elvan, "5. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Lojistik Fuarı"na katılmak üzere İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, demiryollarında Türkiye'nin çok önemli bir atılım gerçekleştirdiğini belirterek, "Aşağı yukarı son 10 yılda yatırımlarımızda inanılmaz bir artış söz konusu oldu. Ulaştırma Bakanlığı'mızın demiryolu projeleri için önem verdiğimizi biliyorsunuz. En öncelikli alanlarımızdan birisi demiryolu yatırımlarımız. 2003 yılında 580 milyon liralık demiryolu yatırımı söz konusuyken, geçen yıl yaklaşık 5,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik demiryolu sektöründe. Bu yıl yapacağımız yatırım tutarı ise 9 milyar lira. Her geçen yıl bu yatırımları artırıyoruz. Son 12 yılda ise 42 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte demiryolu yatırımlarımıza çok ağırlık vereceğiz. Zaten tüm dünya, ülkemizin demiryolu yatırımlarına vermiş olduğu önemi biliyor ve bu çerçevede özellikle bu tür uluslararası fuarların İstanbul'da düzenlemek istiyorlar. Bizim açımızdan da memnuniyet verici bir hadise" dedi.
"KÖSEKÖY'DEN HALKALI'YA KADAR UZANAN GÜZERGAHIN DEMİRYOLU PROJESİNİ TAMAMLAYACAĞIZ"
Önümüzdeki dönemlerde özellikle Köseköy'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü, oradan da üçüncü havalimanı ve Halkalı'ya kadar uzanan güzergahın demiryolu projesini tamamlayacaklarını ifade eden, "Hedefimiz 2015 yılı içerisinde bunun da ihalesine çıkmak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bu yılsonu itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız ama bir an evvel üçüncü köprümüzün üzerinden geçen demiryolu hattının da işlevsel hale gelmesini arzu ediyoruz. O nedenle projelerimizi hızlandırdık. İnşallah bir an evvel bu projeyi tamamlar ve yapımına başlarız. Bizim Sincan'dan Köseköy'e kadar olan Yüksek Hızlı Tren projemiz var. Yani Ankara'dan İstanbul'a 1 saat 15 dakikada ulaşacak olan Yüksek Hızlı Tren hattımız olacak. Bunu biz yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmak istiyoruz. Ancak Köseköy'den Halkalı'ya kadar olan kesim için yani TCDD'ye ait olan demiryolu hattında da kullanma imkanı vermek istiyoruz. Böyle bir imkanı sağlarsak oldukça cazip bir proje olacağını düşünüyoruz. Sincan- Köseköy arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattımız saatte 350-400 kilometre hız yapabilecek olan trenlere uygun şekilde inşa edilecek. Bununla ilgili de çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.
Bakan Elvan, bir basın mensubunun, "Çok büyük projelerle geldiniz, yarından itibaren bırakıyorsunuz. 3 aylık bir mola mı olacak?" sorusu üzerine ise, "Müsteşarımız devam edecek. Bizlerde bu projeleri dışarıdan yakinen takip etmeye çalışacağız. En önemlisi geçen hafta açıklamış olduğumuz 3 katlı büyük İstanbul tüneli. Bununla ilgili arkadaşlarımız çok yoğun şekilde çalışıyorlar. Buradaki hedefimiz en azından seçimden önce bunun ihalesine çıkmak. İstanbul'un trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan bir proje. İstanbul için her şeye değer" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...