Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarihi çağrı sonrası ilk kez konuştu!

/ Kaynak: DHA
Tarihi çağrı sonrası ilk kez konuştu!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık silah bırakma çağrısı ardından, ilk kez değerlendirmelerde bulundu.

Ortak açıklamanın önemli olduğunu, silahların bıraktırılması beyanına karşılık hükümetin adım atması gerektiğini belirten Bayık, "Tüm dünyada bu tür sorunlar için şöyle bir çözüm gelişiyor. Önce çözüm, daha sonra silah bırakılıyor" dedi.
Hükümet ve HDP heyetinin yaptığı ortak açıklama ve Abdullah Öcalan'ın silahlı mücadelenin bırakılması çağrısını Kürtçe yayımlanan 'Azadiya Welat' gazetesindeki köşesinde değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, ortak açıklamanın Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorunun çözümü için çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Bayık şunları yazdı: "Bu ortak açıklama ile bir Kürt sorunu geniş çerçevede gündeme oturdu. Bir kez daha görüldü ki, Türkiye'deki siyasi ve toplumsal gündemin ana maddesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümüdür. Açıklanan ortak belge ve 10 madde, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununum çözümünün başlangıcıdır. Bu belge şu anlama geliyor. Geçen kasım ayında Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından devlete ve bize sunduğu demokratik çözüm taslağının legalleşmesidir. Bu belgeden bir söz ya da bir maddenin çıkartılması, ya da birbirinden ayrılması olmaz. Belge tek parçadır."

'AK PARTİ'NİN ADIM ATMASI GEREKİR'
Bayık, Kürt sorunun çözümü ve Türkiye'de silahların bırakılması konularının birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceğini kaydederek şöyle devam etti: "Tüm dünyada bu tür sorunlar için şöyle bir çözüm gelişiyor. Önce çözüm, daha sonra silah bırakılıyor. Bu aşamaya gelmeden önce ateşkesin ve eylemsizliğin oluşturulması gerekiyor. Zaten belgede de bu gösteriliyor. Bugüne kadar biz adım attık, fakat hükümet sorumluluklarını yerine getirmedi. Önder Apo şimdi de tarihi bir adım atıyor. Eğer AK PARTİ, 2013 yılı gibi yaklaşırsa ve atılan adımları cevapsız bırakırsa, büyük bir yanlışlık yapmış olacaktır. Silahların bıraktırılması beyanına karşılık AKP'nin adım atması gerekir."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...