Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunma Bakanı: Türk halkının F4'e güveni kalmadı

/ Kaynak: AA
Savunma Bakanı: Türk halkının F4'e güveni kalmadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: 'Bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bu uçaklar, kullanılırken 2 sefer düşünmek gerekli'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da 2 pilotun şehit olduğu askeri uçak kazasına ilişkin, "Bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır" dedi. Resmi temaslar için Irak'ın Erbil kentinde bulunan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Malatya'daki olaydan sonra şimdi bu Eskişehir'deki olayın da olması dolayısıyla bu uçaklara olan, ne kadar güvenli olmuş olursa biz onun modernizasyonunu yapmıştık. Bakımlı olduğunu söylüyorduk. Uçakların bakımlı olması önemlidir. Yaşı önemli değildir diyorduk. Ancak genelde bir de algı, gerçeğin gönüne geçer bazen. İşte şimdi bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır. Tekrar şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum."
Genelkurmay Başkanlığı, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığını, kazada Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın şehit olduğunu açıklamıştı.
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 26 Şubat'ta 2 F-4 askeri uçağın düşmesi sonucu 4 pilot şehit olmuştu.



GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...