Başbakan: Katliama batı seyirci

Başbakan: Katliama batı seyirci

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de akan kandan BM'yi sorumlu tutan Davutoğlu, Batı'ya da yüklendi: "Şu ana kadar uluslararası camianın bırakın B planını, A planı bile yok..."

İsmail Kapan-New York
Temasları kapsamında ABD'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmesin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda genel olarak uluslararası terör ve aşırılıkçılık konularının ele alındığını kaydeden Davutoğlu, özellikle Suriye'deki krizin, görüşmelerinde önemli yer tuttuğunu ifade etti. Türkiye'nin Suriye rejiminin uyguladığı vahşet ve kimyasal silah saldırılarının karşısında olduğunu dile getiren Davutoğlu, Türkiye'nin aynı şekilde "uluslararası terör örgütü" IŞİD'in vahşetine de karşı olduğunu vurguladı. "Suriye krizini sonlandırmak ve ülkeye güvenli bir şekilde insani yardım ulaştırmak BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunda" diyen Başbakan, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan 2 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığınını hatırlatarak, sadece kamplarda barınanlara 5 milyon dolardan fazla para harcadıklarını, sosyal maliyetin ise çok daha fazla olduğunu söyledi.
Davutoğlu, "Biz Suriye'de akan kanın durması ve ateşkesin sağlanması için BM'nin başlattığı tüm girişimleri destekliyoruz. Ancak maalesef Suriye rejimi yine verdiği sözü tutmadı. Şu ana kadar uluslararası camianın bırakın B planını, A planı bile yok. Rejim tarafından işlenen kimyasal silah suçları ile alakalı da açık bir stratejisi yok. Suriye rejimi, IŞİD ile mücadele ettiği için her şeyi mubah sayabiliyor. Suriye'deki rejim Halep'e saldırılarını sürdürüyor ancak Batı'nın sesi çıkmıyor" dedi. nbsp;Bugün sınırın öteki tarafında hiçbir devlet otoritesinin olmadığını dile getiren Davutoğlu, "Bu yüzden, Türkiye büyük zorlukla karşı karşıya. New York'ta oturarak, Türkiye-Suriye, Türkiye-Irak sınırında olanları yargılamak kolay, zor olan oradaki durumu anlamak" diye konuştu.
F4'LERDEN VAZGEÇEBİLİRİZ
Düşen F4 uçakları ile ilgili bir soru üzerine Davutoğlu, "Konu bütün tetkikler yapıldıktan sonra açıklığa kavuşacak. Bunların sebeplerini inceleyeceğiz, gerektiğinde F-4'ler tümüyle bu eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...