Zeybekçi uyardı: Dolarla oynayanın eli yanar

Zeybekçi uyardı: Dolarla oynayanın eli yanar

Ekonomi Haberleri

Bakan Zeybekci, Nuri Elibol ve Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı.

Dolardaki rekor yükselişi değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dolarla oynayanların bu manipülasyonu ellerinde patlayacak, elleri yanacak" dedi. TGRT Haber'de Batuhan Yaşar'ın programına katılan Zeybekci, dolardaki yükselişin uluslararası piyasalardaki sebeplerle ilgili olduğunu, Türkiye'nin uluslararası ticarette etkin bir ülke olduğunu ifade ederek, "Türkiye olarak dış ticaretin yüzde 40'ını AB ile yapıyoruz. Doğrudan yabancı sermaye girişimizin yüzde 72'sini AB'den alıyoruz. Şu anda ABD'de yüzde 1.5 seviyesinde faiz var. AB'de eksi faiz uygulanıyor. Para ABD'ye gittiği için yükselişten etkileniyoruz. Ama Avrupa'dan olumlu olarak etkileneceğiz" dedi.
NEDEN FAİZ DÜŞMESİN DİYORLAR?
Şu anda kur üzerinde oyun oynandığını vurgulayan Zeybekci, şunları söyledi: "Türkiye'de üretimi, büyümeyi, istihdamı, ihracatı desteklemeyen bu faiz ortamında, faizden rantlanan bir zümre var. Türkiye'den başka paranın gideceği bir yer yok. Para Rusya'ya mı gidecek? AB' veya Japonya'ya gidip eksi faiz mi alacak? En yüksek pozitif faiz şu anda ABD'de. Oraya gitmek için dolara talep var ve bu artış yaşanıyor. Faiz gelirlerinden olmak istemeyenler, 'Faizi düşürmeyin ha! Bak işte TL değer kaybeder, kur yükselir' diyorlar." nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...