Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüzük takarken bunlara dikkat edin!

/ Kaynak: İHA
Yüzük takarken bunlara dikkat edin!

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Dr. Şerafettin Saraçoğlu, sıcak ve soğuk değişiminin ani olarak yaşandığı bahar döneminde cildin yıprandığını söyledi

Egzamalar vücudun her yerinde oluşabiliyor. Ancak cildin en fazla kuruyan, travmaya maruz kalan bölgeleri eller olduğundan egzama ellerde daha fazla görülüyor. Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülen el egzamaları, tedavi edilmediği taktirde yaşam standardını çok düşüren bir sorundur. El egzamasının tedavisinde öncelikle korunma çok önemlidir. Deriyi hasar veren madde ve ortamlardan uzak durmak gerekir. Cildi nemlendirmek en önemli hususlardan biridir. Eğer enfeksiyon varsa ağızdan antibiyotik veilir. Kortizonlu merhemler ve bariyer oluşturan kremler önerilebilir. Bu konuda bazı dermakozmetik ürünlerden de fayda görülebilir. Kaşıntı şiddetli ise antihistaminikler kullanılır. Yeni çıkan bazı tedavilerde karışımlar halinde hazırlanarak dermatologlarca önerilmektedir. El egzaması hastalığının iyileşmesi birkaç ayı alabilir. İyileşme süresinde ve sonrasında ellerin egzama olmasını önlemek için bir takım kurallara uymak gerekir.
"Cildin yüzeyinde bulunan ve bir yağ karışımı olan sebumun azalması, önce ellerde kuruluğa neden olur. Yüzük takma geleneği nedeniyle, kadınlarda yüzük altında egzamalar çok sık görülür. Müdahale edilmeyen bu rahatsızlıklar, tüm ele yayılabilir." Bu durumun yüzük altında kalan sabun, deterjan ve krem ile birlikte gelişebildiğini belirten Dr. Şerafettin Saraçoğlu, şöyle devam etti: "Egzama hızla yayılan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu yüzden elinizi yıkarken veya deterjan gibi maddelerle temasta olduğunuzda, yüzüğünüzü çıkardıktan sonra ellerinizi yıkayıp kurulamalısınız. Ayrıca düzenli olarak bir bardak suda bir çay kaşığı amonyakla geceleri yüzüğünüzü temizleyin. Yüzüğünüzü takmadan çalkalayıp, kurulamayın. Yinede Egzama başladığında bir cilt uzmanına mutlaka gitmelisiniz."

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...