Fitch'den kritik Yunanistan açıklaması

/ Kaynak: AA
Fitch'den kritik Yunanistan açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın halen Avro Birliği'nden çıkma olasılığının olduğunu belirtti.

nbsp;Fitch Ratings açıklamasında, "Yunanistan'ın Avro'dan çıkışı (Grexit) halen mümkün, fakat sistemik kriz olasılığı bulunmuyor. Avro Bölgesi, Yunanistan eğer Avro Birliği'nden çıkarsa ciddi bir şok yaşayacaktır fakat bu 2012'de olduğu gibi sistemik bir kriz oluşturmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Avro Bölgesi üyesi ülkelerin, birbirlerini etkileme potansiyeli olan iflasların olası etkilerini engellemeye yönelik mekanizmalarını oluşturduğu belirtilerek, 2012'ye oranla olası bir ayrılığın etkilerinin daha az olacağı belirtildi.

Fitch Ratings geçen ay Yunanistan'ın kreditörleri ile görüşerek vardığı geçici anlaşmanın ülkenin birlikten ayrılmasına ilişkin riski kısmen azalttığını belirerek, Yunanistan'ın birlikten çıkışı olasılığını temel senaryolarında yer almamasına rağmen risk olarak görüldüğünün altını çizmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...