Onur ve Adem, unvan koruyacak

/ Kaynak: AA
Onur ve Adem, unvan koruyacak

SPOR Haberleri  / AA

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanan milli boksörler Adem Kılıçcı ve Önder Şipal, eylül ayında unvan koruma maçlarına çıkacak.

Uluslararası Amatör Boks Birliği'nden (AIBA) yapılan açıklamaya göre 29 Mayıs-18 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılacak AIBA Profesyonel Boks (APB) 2015 sezonunun ilk devre maçları, aynı zamanda Rio Olimpiyat Oyunları'na kalifikasyon karşılaşmaları niteliği de taşıyacak.
AIBA'nın "Cycle I" olarak adlandırdığı bu etapta birinci olan boksörler, geçen yıl APB'nin açılış sezonunda kendi sıkletlerinde dünyanın en iyi boksörlerini yenerek şampiyon olan ve Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan 75 kiloda Adem Kılıçcı ve 69 kiloda Önder Şipal'in rakibi olacak. Unvan maçının sonucu her ne olursa olsun her iki finalist de Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanacak.
- Önce Kılıçcı sonra Şipal
75 kiloda Rus boksör Artem Chebotarev'u yenerek şampiyon olan ve üst üste üçüncü kez olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanan Adem Kılıçcı, 11 veya 12 Eylül 2015'te unvan koruma maçına çıkacak.
Kılıçcı'nın hedefi, Cycle I'de birinciliği alacak boksörle yapacağı unvan maçında bir kez daha şampiyonluğa ulaşıp, bütün dünyaya sıkletinin en iyisi olduğunu göstermek olacak.
Azerbaycan'nın başkenti Bakü'de geçen yıl Kenyalı Rayton Okwiri'yi yenerek sıkletinde APB'nin ilk şampiyonu olma başarısını gösteren ve Rio Olimpiyatları'na tıpkı Adem Kılıçcı gibi iki yıl öncesinden kota almayı başaran Önder Şipal de 18 veya 19 Eylül 2015 tarihinde unvan ve kemer koruma maçı yapacak.
- Unvan maçları Türkiye'de yapılabilir
APB'de 10 sıkletin ikisinde dünya şampiyonu çıkararak en başarılı ülke federasyonu olan Türkiye Boks Federasyonu, 75 ve 69 kiloda unvan maçlarının Türkiye'de yapılması için AIBA ile görüşmelerine devam ediyor.
Bütün dünyada APB 2015 Cycle I, unvan maçı ve Cycle 2 maçlarına ev sahipliği için ülke federasyonlarından yoğun taleple karşılaşan AIBA, geçen hafta ihale süreci başlattı. Ev sahibi olacak ülkelerin gelecek haftalarda netleşmesi bekleniyor.
- Gözgeç: "Kimse önlerinde duramaz"
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Adem ve Onur'un APB'deki maçlarında hiç yenilgi almadığını belirterek, "İki sporcumuz da aynı şekilde çalışmalarına devam ettikleri sürece kimse önlerinde duramaz" dedi.
Türk boksörlerin Rio Olimpiyatları'nda madalya almalarının hayal olmadığını kaydeden Gözgeç, "Çünkü ikisi de kendilerini ispat etmiş ve bizi birçok kez gururlandırmış sporcular" ifadesini kullandı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...