Davutoğlu'ndan Abdullah Gül hakkında flaş açıklama

Davutoğlu'ndan Abdullah Gül hakkında flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül için ' AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır' dedi.

Davutoğlu, ABD'nin New York kentinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekili adayı olup olmayacağıyla ilgili tartışmalara ilişkin açıklamasını hatırlatarak, "Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir de daha önce Abdullah Gül'e bir adaylık teklif oldu mu, olmadıysa olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bir vesileyle bundan yaklaşık 15 gün önce bu konudaki kanaatlerimi zaten kamuoyuyla paylaşmıştım. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, partimizin öncü nbsp; kurucularındandır, bu anlamda da Ak Parti'nin nbsp; kurduğu ilk hükümetin başbakanıdır nbsp; ve AK Parti içinden çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp;
"Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül'ün) tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması, hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Bunu daha önce de zikretmiştim. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımız Gül'ün öncülüğünde onun da içinde bulunduğu çalışmayla siyasi hayata katılmıştır. Dolayısıyla böyle bir şeye, 'hayırlı olsun' deriz sadece ve 'hoşgeldin' deriz."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır"
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Başka bir gazetecinin, "Size bir sinyali oldu mu, şu ana kadar kendisinden?" şeklindeki soru üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Bundan 2-3 hafta önce bir başka vesileyle görüşmüştük ama böyle bir kendisinden sinyal olmadı. Zaten kendisinden sinyal olmasına da gerek yok. Dediğim gibi ne zaman arzu ederlerse AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır nbsp; zaten bunu söylemek bile zaittir. Dışarıda olan birine kapı açılır, zaten içeride olan birisi için bunu söylemek eski tabirle zaittir, fazladır. Dediğim gibi kararları ne şekilde olursa hepimiz için sadece onur verici bir gelişme olur. Bundan memnuniyet duyarız."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Davutoğlu, Gül ile geçmiş ilişkilerinin herkes tarafından bilindiği ve aralarında yakın dostluk ve dava arkadaşlığı olduğunu ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile olduğu gibi. Biz, hep bu yolda on yıllardır beraber olmuş, omuza omuza vermiş dava arkadaşlarıyız. Dediğim gibi bunun konuşulması bile zaittir. AK Parti, kendisinin öncü, kurucu olduğu evidir. "
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
CHP hakkındaki kapatılma iddiaları
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Davutoğlu, "CHP'nin kapatılmasına yönelik tartışma var. Ana muhalefet lideri de bunu ifade etti, hazırlık olduğu yönünde. Sizin buna yorumunuz ne olur?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Şimdi bir kere her şeyden önce böyle tartışmanın mevcudiyetinden bahsetmek dahi abesle iştigaldir. Türkiye'de demokrasi öylesine olgunlaştı ki parti kapatma diye bir şeyi, bırakın teşvik görmeyi, bahsedildiğinde dahi bu muhaldir, olmaz denilecek husustur. Nitekim 2010 referandumda, CHP o referandumda biliyorsunuz bu maddelere karşı çıkmıştı ve partinin kapatılmasının tümüyle ortadan kaldırılması için AK Parti çalıştı. Fakat maalesef yeterince çoğunluk olmadığı için zorlaştırıldı ama parlamentoda AK Parti'nin bu çabalarına rağmen istediğimiz netlikte parti kapatma imkansız hale getirilemedi, ancak zorlaştırıldı. Zorlaştırılması şu, meclis kararı..."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Hiç kimse seçim öncesine böyle mağduriyet edebiyatı içine girmesin"
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Ben buradan açık bir şekilde ilan ediyorum, herhangi bir parti için kapatma kararı olduğunda TBMM'de AK Parti bu kapatma kararı karşısında yer alır" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:

nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Bundan da hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Hiç kimse tam seçim öncesine böyle mağduriyet edebiyatı içine girmesin. Şimdiden söylüyorum hangi parti için olursa olsun, hangi ideolojik gerekçeler olursa olsun parti kapatma davası diye bir şey söz konusu olduğunda AK Parti bunun karşısında kale gibi durur. Bunu net olarak ifade ediyorum. Artık muhal ve muhayyel senaryolar üzerinden Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibinin mağduriyet havasına girmemesi lazım. Türkiye'de demokrasi yeterli olgunluğa erişmiştir. Kimsenin bu konuda tereddüt etmemesi lazım ancak şuna dikkat çekmek isterim, demek ki seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık garanti veriyorum, hiç bir şekilde AK Parti, ne CHP, ne MHP ne de herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Davutoğlu, gazetecilere açıklamalarının ardından, New York'ta saldırıya uğrayan ATV Muhabiri Nazlı Yüzbaşıoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Davutoğlu, "Tavrınızı ben duydum, vakur tavrınız dolayısıyla size teşekkür ediyorum. Biz hem kadına yönelik şiddete karşıyız hem de basın özgürlüğünün yanındayız. Onların barbarca, gayri medeni tutumu hiçbir şekilde netice doğurmaz. Tekrar vakur tavrınıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...