Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesut Barzani'den Kobani çağrısı

/ Kaynak: AA
Mesut Barzani'den Kobani çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başkanı Barzani, "Kobani'nin yeniden imarı hepimizin ulusal görevidir. Şehrin yeniden imar edilmesi gerekiyor" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü IŞİD'den kurtarılan Suriye'nin Halep ilçesi Kobani (Ayn el Arap) için "şehri imar etme" çağrısında bulundu.

Barzani, IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, IŞİD'in "vahşi" saldırıları sonucu Kobani'nin "virane" olduğunu ve yerel halkın ilçeyi terk ettiğini hatırlattı.

"Kobani'nin imarı hepimizin ulusal görevidir" ifadesini kullanan Barzani, şunları kaydetti:

"Kobani'nin kurtuluşundan sonra kardeşlerimizin gönül rahatlığıyla evlerine dönebilmesi için şehrin yeniden imar edilmesi gerekiyor. Yurt içinde ve yurt dışında yaşan bütün Kürtler, sivil toplum ve medya kuruluşları, hayır kurumları, hayırseverler ve Kürdistan bölgesinin resmi kuruluşlarından herkesin gücü kadar Kobani'nin imarı için yardım toplama kampanyalarına katılmalarını istiyorum. Teröristlerin istilası zamanında nasıl hepimiz canı gönülden Kobani'ye destek olmuşsak, Peşmergeler tek ses ve ulusal bir samimiyetle nasıl Kobani'ye arka çıkmışsa, şimdi de şehri tekrar yaşanabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışalım. Kürt halkının ortak bir davaya sahip olduğunu, iyi ve kötü günde tek ses ve birlik olduğunu içeren güçlü mesajı, bütün dünyaya ulaştıralım."

Terör örgütü IŞİD, 4 ay süren kuşatma ve şiddetli çatışmalardan sonra Kobani'den çekilmiş ve geride harabe bir şehir bırakmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...