Türkiye'ye 'yerli tablet' fabrikası geliyor

Türkiye'ye 'yerli tablet' fabrikası geliyor

Ekonomi Haberleri

Fatih Projesi kapsamında Türkiye'ye 'yerli tablet' fabrikası kurulacak. 10.6 milyon tablet için 7 başvuru var.

Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek yıl öğrencilere dağıtılacak tablet bilgisayarların, Türkiye'de kurulacak bir tesiste yerli üretiminin yapılması için son hazırlıklarını yapıyor. Hükümetin, öğrenciler için dijital eğitim çalışmalarında, bilişim sektörünü harekete geçirerek yerli üretim yaptıracak bir stratejiyi de beraberinde planladığını dile getiren Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş "Projenin hedeflerinden biri, Türkiye'de bilişim teknolojileri sektörünü güçlendirmek, yerli üretimi teşvik etmek ve ülke ekonomisine katma değer kazandırmak. FATİH Projesi, bütçesini kullanırken hizmet alımlarında, altyapı temininde ve donanımlarda her zaman yerliliği gözetiyoruz. Onun için yapacağımız 10 milyon 600 bin tablet ihalesini bu yıl bitireceğiz. Tabletler, 4 yıl süresince periyotlar halinde dağıtılacak. Birinci yıl, daha düşük bir yerlilik oranından başlanacak, bu oran kademeli olarak artacak, ancak 4. yılın sonunda yerli malı bir tableti öğrencilerimize vermiş olacağız" diye konuştu.


7 firma katılıyor


İhale sonucunda Türkiye'ye 'tablet üretim tesisi'nin kazandırılacağını, tesisin aynı zamanda Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya'ya üretim yapacağını belirten Ateş "Dünyaya tablet gönderecek bir tesisimiz olacak. Bu gelişme, ülkeyi bilişimde başka bir yere taşıyacak" dedi. Ateş "İhalede 7 firma yer alıyor. Firmalar, üretebilecekleri tablet prototipini getiriyorlar, biz de istediklerimizi aktarıyoruz. Prototip üzerinde anlaşıp fiyat tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandıracağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...