Derbi aslanı Cimbom

Derbi aslanı Cimbom

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Euroleague çeyrek final ikinci maçında Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe'yi 59-57'llık skorla mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi

Avrupa Ligi'nin son finalistleri Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank çeyrek finalin rövanş maçında karşılaştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmayı 59-57 kazanan Galatasaray Odeabank seride durumu 1-1'e getirdi. Ülker Sports Arena Metro Enerji salonunda oynanan ilk maçı Fenerbahçe 58-56 kazanmıştı. Seride 4'lü finale katılacak takımı Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacak 3. karşılaşma belirleyecek. nbsp;


Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Odeabank, ilk yarıyı 30-23 üstün geçti. Etkili performansını ikinci yarıda da sürdüren sarı-kırmızılı takıma, Fenerbahçe son bölümde cevap verdi. Sarı-lacivertli ekip, maçın bitimine 1 dakika 12 saniye kala farkı 2 sayıya indirirken, Galatasaray Odeabank rakibinin skoru lehine çevirmesine izin vermedi ve maçtan 59-57 galip ayrılarak seride durumu 1-1 yaptı.


Son maç 11 Mart Çarşamba günü
İki takım arasındaki çeyrek final serisinin üçüncü ve son maçı 11 Mart Çarşamba günü oynanacak. Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda yapılacak maçı kazanan takım, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselecek.


Maçın en skoreri Dubljevic
Galatasaray Odeabank'ta Jelena Dubljevic, etkili performansıyla galibiyette önemli rol oynadı. Kaydettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi olan Dubljevic, 8 ribaunt alıp 3 de asist yaptı. Sarı-kırmızılı ekipte Nevriye Yılmaz 14, Sancho Lyttle 9, Nuria Martinez de 8 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.


Fenerbahçe'de ise Agnieszka Bibrzycka 15 sayıyla öne çıkarken, Tina Charles'in 14 sayı 13 ribauntluk, Quanitra Hollingsworth'un da 12 sayı 11 ribauntluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.


TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ nbsp;
Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray Odeabank'ı taraftarları yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmanın oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nun büyük bölümünü doldurarak, çeyrek final serisi ilk maçında Fenerbahçe'ye 58-56 yenilen takımlarına destek verdi.
Kulüpler arasındaki anlaşma gereği konuk Fenerbahçe taraftarının salonda izleyemediği maçta Galatasaraylı taraftarlar coşkulu bir şekilde takımlarını destekledi.


Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Sarıkaya ve Ural Aküzüm maçı protokol tribününden izledi. Fenerbahçe Kulübü'nün kadın basketboldan sorumlu asbaşkanı İsfendiyar Zülfikari ise basın tribünün önünde koyulan koltuklardan mücadeleyi takip etti. Bu arada karşılaşmada küfür edilmemesi için skorbordda "Abdi İpekçi'de Galatasaraylılık, heyecan, coşku, destek var, küfür yok" yazısına yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...