Gül'ün dönüşüne yeşil ışık yaktılar

Gül'ün dönüşüne yeşil ışık yaktılar

GÜNDEM Haberleri

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aktif siyasete dönerek AK Parti'den aday olacağı iddiaları kulisleri hareketlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Güzel de olur, hayırlı da" sözlerinin ardından AK Parti'den de olumlu mesajlar geldi…
Kim ne dedi?
BENCE DÖNÜŞÜ nbsp;
İSABETLİ OLUR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Ben kendisi ile geçen hafta bir görüşme yaptım. Babası, çok değerli büyüğümüz bir rahatsızlık geçirdi, hastaneye kaldırmışlardı. Abdullah Bey de Kayseri'ye gitmişlerdi. Aradım, şifa dileğinde bulundum. Diğer politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar, güzel de olur, hayırlı da olur.
MECLİS BAŞKANI OLMALI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: nbsp;
Abdullah Gül ile dava arkadaşıyız, çok başarılı bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığında çok başarılı bir performans sergiledi. Görevi büyük bir şerefle arkadaşına devretti. Şu ana kadar adaylık söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir. Kendileri bu konuda bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz sevinç duyarız. 6 bin adaydan biri gibi karşılanmamalı. Gönülden arzu ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Herhalde grup başkanvekili de yapılacak değil. Sayın Gül, için benim gönlümden de geçen büyük bir şerefle yaptığım Meclis Başkanlığı'dır. nbsp;
ADAY OLURSA nbsp;
ŞEREF DUYARIZ
AK Parti Genel Başkan nbsp;
Başdanışmanı Hüseyin Çelik:
Sayın Gül'ün böyle bir niyeti olduğu zaman biz bundan ancak şeref duyarız. Kendisi zaten AK Parti'nin kurucu genel başkan yardımcısıdır. 58. AK Parti Hükümeti'nin ilk başbakanıdır, dışişleri bakanıdır. Sayın Gül'ün bütün bu hizmetlerinin sonrasında da çok başarılı bir Cumhurbaşkanlığı süreci vardır. Kendisi böyle bir şeye niyet ederde ve aday olursa biz bundan şeref duyarız. Ancak böyle bir şey olursa benim açıklamam uygun olmaz, kendisine sorarsınız.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...