Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AVM'lerden kiracılara sabit kur kalkanı

AVM'lerden kiracılara sabit kur kalkanı

Ekonomi Haberleri

Doların 2.6 lirayı aşmasının ardından kontratlarını döviz cinsinden yapan AVM'ler kiracılarını kaybetmemek için yüzde 15 iskonto yapmaya hazırlanıyor

GÜVEN ADALI
Son dönemde artan dolar kurunun ardından AVM'ler kiracılarını kaybetmemek için kur sabitlemeye hazırlanıyor. AVM ve markaların uzun bir yolda birliktelik yaşadıklarını ve bu anlamda dönem dönem karşılıklı fedakarlıkta bulunduklarını belirten Trump Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Bülent Kural, önümüzdeki aylar kiracıları ile kuru sabitleyecekleri söyledi. Kendilerinin de başlangıçta kademeli kira sistemi uyguladıklarını belirten Kural, "Geçtiğimiz dönemde benzer bir durum yaşandı ve biz o dönem reel kurun yüzde 15 aşağısına sabitledik. Kurun stabil olmasını bekliyoruz. Şu an için bir karar almadık ama ilerleyen dönemde kur sabitleme seçeneğini değerlendirebiliriz" diye konuştu.
HEDEF AYLIK 800 BİN ZİYARETÇİ
Mecidiyeköy'de yer alan Trump Alışveriş Merkezi, 2014'te artan rekabete rağmen, ziyaretçi sayısını yüzde 30 artırarak ayda 700 bin seviyesine taşıdı. Trump Alışveriş Merkezi'nde 2015'te eğlence yatırımları için 3 milyon TL'ye yakın yatırım yapılacağını söyleyen Bülent Kural, hedeflerinin aylık 800 bin ziyaretçi olduğunu belirtti. Trump AVM'de Türkiye'nin en büyük kaçış oyunları Merkezi Escapist'in yanı sıra bowling alanı hizmete girecek. Ayrıca çocuk katının eğlence bölümü 1 milyon TL yatırım ile yenilenecek. Trump AVM'nin 2014 performansı ve yeni dönem hedefleri ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Bülent Kural, geçtiğimiz yıl birçok yeni AVM'nin açıldığını ve bu nedenle rekabetin her geçen gün arttığına dikkat çekti. nbsp;Bu yıl 3. yaşını kutlayacak olan Trump Alışveriş Merkezi'nin yakınında yer alan AVM'lerden farklılaşarak ziyaretçi sayısında yakaladığı artışı sürdürdüğünü dile getiren Kral, "Yakalanan başarıda en büyük etkenin hayata geçirdiğimiz sosyal yaşam alanları. nbsp;Marka karması elbette önemli ama içinde bulunduğunuz rekabet ortamından sıyrılmak istiyorsanız ziyaretçiye sunduğunuz sosyalleşme alternatifleri çok değerli. Biz geçtiğimiz yılda bunu gerçekleştirdik ve meyvelerini topladık. 2015'te de aynı yolda yürüyeceğiz; eğlence ve sosyal yaşam alanlarına yatırım devam edecek" dedi.


'İndirimin indirimi' ciroları 3'e katladı
2014 yılında gerçekleştirdikleri kampanyalar ve etkinliklerle de ziyaretçilerle sağlam bir bağ kurmayı başardıklarını nbsp;kaydeden Kural, "Örneğin belirli dönemlerde gerçekleştirdiğimiz 'indirimin indirimi' kampanyaları ile direkt ziyaretçilerimizin bütçesine katkı sağladık, mağazalardaki indirim oranlarının nbsp;üzerine ekstra yüzde 20 Trump indirimi yaptık. nbsp;Belirlediğimiz beş kategoride başarı sağlayan markalarımızın çalışanlarına altın hediye ettik. Geçtiğimiz yıl 60 bin TL'ye yakın değerde altın dağıttık. Kampanyanın geçerli olduğu günlerde mağazaların ciroları yüzde 300'e varan oranlarda artış gösterdi. 2015'te de bu özel gün kampanyaları devam edecek" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...